IMG_1199
Kirsten Ladehoff ser frem til, at der igen kan komme kunder på hendes værtshus i Nørre Aaby. Foto: Privat

Værtshusejer glad for genåbningsplan, men frygter coronapas: Jeg vil ikke være bussemand

24. mar 2021, 10:11
Efter påske begynder en gradvis genåbning af Danmark. Værtshusejer Kirsten Ladehoff er glad for, at hun nu har en konkret åbningsdato at se frem imod.

Så kom den langt om længe. Den langvarige genåbningsplan for Danmark. Den betyder, at vi allerede fra den anden side af påske kan begynde at se lempelser på coronarestriktionerne.

LÆS OGSÅ: Sådan genåbner Danmark: Her er datoerne

Det vækker glæde hos Kirsten Ladehoff, der ejer værtshuset Kupéen i Nørre Aaby.

Hun har siden december været nødt til at holde sit værtshus lukket grundet coronakrisen. Det har været nogle lange måneder fyldt med generel og økonomisk usikkerhed. Derfor har den nye genåbningsplan skabt nyt håb hos værtshusejeren.

- Overordnet set er det rart, at vi har fået nogle datoer på. Så er der ligesom noget, man kan se frem til, siger en lettet Kirsten Ladehoff.

A4 Arbejdsliv har tidligere talt med værtshusejeren, da hun tidligere i marts med et opslag på Facebook rakte ud til lokalmiljøet og bad om økonomisk hjælp til at holde sin forretning kørende. Det fik godt 100 mennesker fra nær og fjern til at donere omkring 24.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Kirstens værtshus var tæt på lukning: Nu får hun uventet støtte fra lokalområdet

Vil ikke være bussemand

Sent mandag aften blev Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige så enige om en langsigtet plan for genåbning af Danmark.

Den betyder, at det fra den 21. april vil være muligt at åbne udendørsservering på restauranter og caféer. Indendørsservering vil blive muligt fra den 6. maj.

Der er dog en hage. Der skal nemlig diskes op med et coronapas, hvor kunderne kan dokumentere, at de enten er vaccineret, tidligere har haft corona eller er blevet testet negativ med en PCR eller lyntest indenfor 72 timer.

Kirsten Ladehoff har besluttet, at det ikke vil give nogen mening for hende at åbne Kupéen før den 6. maj.

- Hos mig, der sidder vi indenfor. Det er trods alt Danmark, vi bor i, siger Kirsten Ladehoff grinende med en hentydning til det svingende danske vejr.

Hun er dog bekymret for, hvordan hun skal overholde reglerne om coronapas i praksis.

- Jeg er i tvivl om, hvem det er, der skal kontrollere det. Jeg har to indgange, og jeg kan hurtigt få svært ved at holde styr på det. Jeg vil for alt i verden heller ikke skulle stå og agere bussemanden, siger Kirsten Ladehoff og fortsætter:

- Hvis det er den enkelte gæst, der selv skal sørge for, at de har et coronapas, som lever op til kravene, så er det fint med mig.

Sværere for restauranter

Kirsten Ladehoff har det fint med at skulle vente indtil maj med at slå dørene op. Hun tror, at det vil være et større problem for andre i branchen.

- Jeg kan forestille mig, at det her bliver sværere for restaurationerne. De varer, som jeg sælger, de har trods alt en lidt længere holdbarhedsdato, siger Kirsten Ladehoff.

LÆS OGSÅ: Børn bliver undtaget af reglerne om coronapas