Værktøjskasse i kredsløb om jorden

20. nov 2008
Under en rumvandring ved Den Internationale Rumstation tabte en astronaut en værktøjskasse, der nu er i kredsløb om jorden.

Der har længe været problemer med solfangerne på Den Internationale Rumstation, og da kontrolstationen på jorden vurderede, at det var hængslerne, den var gal med, måtte astronaut Heidemarie Stefanyshyn-Piper på rumvandring med sin fedtpistol.

Det uheldige skete dog, at fedtpistolen sprang, og astronauten blev fedtet til. Da hun forsøgte at tørre fedtet af sin rumhjelm, kom hun til at slippe sin værktøjskasse, skriver jp.dk

Værktøjskassen gled lige så stille væk, og den befinder sig nu i kredsløb om jorden.

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA oplyser, at det er den største genstand, der er gået tabt ved et uheld i rummet, og kontrollanterne på jorden gik straks i gang med at beregne faren ved den vildfarne genstand.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

De vurderede dog, at rumvandringen kunne fortsætte, og at astronauten kunne dele værktøjskasse med sin makker, der også var med på vandringen.

Uheldet betyder dog, at arbejdet med solfangerne ikke blev færdigt, og astronauterne skal nu ud på en ny rumvandring for at få smurt hængslerne.

-newspaq

faktaboks