Jakob Ellemann-Jensen bliver formentlig Venstres nye leder. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Vælger-lussing til Venstre: Gider ikke person­fnidder

13. sep 2019
Politisk kommentator mener vælgerflugt fra Venstre kunne have været meget værre.

Hvis man skal tro på YouGovs seneste meningsmåling foretaget for B.T., så står Venstre til store klø.

LÆS OGSÅ: Kommune giver ansatte ulovlig mundkurv på: "Helt vildt"

B.T. skriver, at Venstre står til 20,7 procent sammenlignet med 23,4 procent ved valget – altså en massiv tilbagegang på 2,7 procentpoint.

Der får Altingets politisk kommentator Erik Holstein til at konkludere, at den seneste tids opgør i Venstre har indflydelse på målingen:

- Det overrasker mig ikke det mindste. Hvis der er noget, som vælgerne ikke kan lide, så er det personfnidder, og det er lige netop det, som det har handlet om i Venstre. Det har ikke handlet om politik, siger Erik Holstein til B.T.

Han mener samtidig, at det kunne have været værre, hvis ikke både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen havde trukket sig fra posterne som partiets ledere.

- Hvis de ikke havde trukket sig tilbage og var blevet ved med at bekæmpe hinanden, så havde det været meget værre med vælgerflugten. Det er jeg sikker på, siger den politiske kommentator.

LÆS OGSÅ: Pårørende i chok: Lig båret forbi spisesal

YouGovs undersøgelse ligger sig tæt op ad den analyse instituttet Voxmeter lavede for Ritzau først på ugen. Den viste også stor tilbagegang for Venstre.

I den måling står Venstre til 22,6 procent af stemmerne.

Torsdag bragte B.T. også resultatet af en undersøgelse foretaget af YouGov. Her var et udsnit af danskere blevet spurgt til partiledernes egenskaber som tillidsvækkende, snu, vedholdende, veltalende, visionær og charmerende.

I den måling lå statsminister Mette Frederiksen (S) en smule bag Venstres formentlig kommende leder Jakob Ellemann-Jensen.

Den maksimale statiske usikkerhed i YouGovs nye meningsmåling er +/- 2,9 procent, men i Venstres tilfælde er den +/- 2,3 procent, noterer B.T.

LÆS OGSÅ: Janni Spies om forhold til 17 år yngre mand: ”En udfordring”