Tidligere kulturminister Bertel Haarder (V), der her ses sammen med eks-statsminister Anders Fogh Rasmussen, er udnævnt til formand for Det Kongelige Teater. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

V-profil får helt ny rolle: "Jeg er stolt og lykkelig"

23. dec 2019
- Jeg vil lægge mig i selen for, at Det Kongelige Teater i endnu højere grad bliver hele Danmarks teater, siger Bertel Haarder, der er udnævnt som bestyrelsesformand for det gamle teater i hjertet af København.

Bertel Haarder er beæret over, at han er udnævnt som ny formand for Det Kongelige Teater i København.

LÆS OGSÅ: Bertel Haarder bliver teaterchef

- Jeg er stolt og lykkelig over at været blevet udpeget til formand for Danmarks kulturelle flagskib, udtaler Venstre-veteranen i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Det er kulturminister Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet, er der udpeget Bertel Haarder som ny bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den 75-årige politiker erstatter ved årsskiftet Lisbeth Knudsen, der har siddet på posten siden 2016.

- Vi har gået efter en, der virkeligt har både politisk og kulturel erfaring. Og som har en stor robusthed, udtaler Rasmus Prehn i meddelelsen.

- Samtidig repræsenterer Bertel Haarder om nogen Grundvigs ånd, når det kommer til ønsket om at bygge bro mellem det finkulturelle og det folkelige. Det er der i den grad brug for, fortsætter han.

Bertel Haarder var kirke- og kulturminister fra 2015 til 2016, og han har i hele sit politiske liv været engageret i kulturlivet.

- Jeg vil lægge mig i selen for, at Det Kongelige Teater i endnu højere grad bliver hele Danmarks teater, lyder det fra Bertel Haarder.