Venstre-politikeren Thomas Danielsen og hustruen Marie Dam Danielsens andet barn fik en noget uventet start på livet.

LÆS OGSÅ: Kendt læge angriber tidligere DR-profil: Hvad fanden bilder hun sig ind?

Et rutinebesøg ved jordemoderen endte nemlig med et akut kejsersnit og en helikoptertur til Rigshospitalet, skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

En ellers problemløs graviditet blev i begyndelsen af niende måned afløst af akut indlæggelse - den ufødte dreng havde en ekstrem høj puls.

Det viste sig, at barnet havde en sjælden hjerterytmeforstyrrelse, fortæller Thomas Danielsen til avisen.

- Det var lidt af et chok, at ens barn havde en hjertefejl, men det viste sig desværre at være vores mindste problem.

Hjertefejlen betød, at der måtte elektrochok gennem hjertet for at få det til at slå roligt og normalt.

Men pludseligt slog det lille hjerte alt for hurtigt igen. Lægerne kunne ikke forstå, hvad der var galt, og efter et par dages indlæggelse stod Thomas Danielsen en nat med en ble fuld af blod.

Drengen var født med en sjælden infektion i tarmene, og et par dage efter gik der hul på tarmene, så den lille nyfødte dreng måtte overføres til Rigshospitalet med helikopter.

Her blev lægerne nød til at fjerne hele tyktarmen og noget af tyndtarmen.

- Det er fantastisk, hvad vores læger kan udrette. Det viste sig, at der formentligt var en årsagssammenhæng mellem en dårlig tyktarm og et hjerte, der hamrede løs for at rette op på fejlen i tarmen, fortæller Thomas Danielsen til Dagbladet Holstebro Struer.

Han fortæller, at der siden ikke været problemer med hverken hjerterytme eller andet, og at lægerne forventer at stomien til efteråret kan fjernes, og tarmen opereres på plads igen.

Da Thomas Danielsen stod med en ble fuld af blod besluttede familien, at drengen skulle døbes med det samme. Det blev med Thomas Danielsens ord "den smukkeste barnedåb".

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller er kronisk syg: "Hold kæft en ukreativ sygdom"