Hvis alt går vel, kan Emil Falk allerede starte i praktik på mandag. Foto: Anders Hemmingsen/Facebook/

Tømrer tog usædvanligt skridt for at skaffe praktikplads: Nu bliver han kimet ned

15. aug 2019
17-årige Emil Falk kunne ikke få praktikplads som tømrer, men så lavede han et stort banner og tog opstilling midt i morgentrafikken.

Hvad gør man som ung håbefuld håndværker, når man forgæves har rendt tømrermestre på dørene for at få en praktikplads?

For 17-årige Emil Falk var svaret at lave et stort banner og tage opstilling ved Hillerødmotorvejen, skriver Fagbladet 3F.

Her tog Emil plads tidligt torsdag morgen og blev stående i fem timer, og den utraditionelle praktikansøgning har i den grad givet pote.

- Jeg har fået opkald lige siden jeg tog hjemad igen. Omkring 50 opkald, tror jeg. Det er firmaer, der gerne vil tale med mig og har opfordret mig til at søge hos dem, og jeg har allerede de første samtaler i morgen, fortæller Emil Falk til Fagbladet 3F.

Emil Falk bor på Nørrebro i København og er ved at uddanne sig til tømrer på erhvervsskolen Nørrebro Next.

Men det har været stejlt op ad bakke for Emil og mange af hans klassekammerater at få en praktikplads, og for en uge siden kom han derfor i skolepraktik i Herlev.

- Der er meget store problemer med at få en læreplads her i København. Jeg har ringet og skrevet og selv været ude hos firmaerne for at høre, om de kunne bruge mig, men indtil videre har det ikke givet noget. Sådan er det for halvdelen af min klasse, siger Emil Falk.

Derfor måtte der alternative metoder i brug, og det var Emils far, der er gammel smed, som fik idéen til at stå med et banner midt i morgenmylderet.

- Jeg tænkte ‘okay, så gør vi det’, og nu håber jeg, at der endelig sker noget, siger Emil Falk.

Nu håber den unge tømrerelev at få landet en praktikaftale i morgen, fredag, så han kan starte i lære allerede fra på mandag.

Billedet af Emil Falk og det gule banner er blevet delt et hav af gange på Facebook, efter det blev opsnappet af den populære internetpersonlighed Anders Hemmingsen.

Emil Falk læser på den såkaldte EUX-linje, der er en blanding af en gymnasiel og en håndværksmæssig uddannelse.