Unge tager lortejob for karrierens skyld

2. aug 2011
Mange unge studerende tager praktikstillinger uden løn. Vi er nødt til at gøre det for at få noget relevant på CVet, siger de studerende.

"Jeg får godt nok ikke løn, men i det mindste er det godt at skrive på CV'et."

Sådan tænker mange unge studerende om deres studiejob og praktikophold.

Hver anden studerende arbejder nemlig til nul kroner i timen, viser en stikprøve foretaget af Berlingske blandt 300 studerende.

Samtidigt er der hård kamp om de relevante studiejob nærmest uanset vilkårene.

Helt nødvendigt

Vi er nødt til at gøre det, siger de studerende.

”Praktik er utrolig attraktivt, fordi det giver relevant erfaring og kontakter på arbejdsmarkedet. Det er også derfor, vi er villige til at arbejde under dårlige forhold,” siger Nina Rasmussen, næstformand for Danske Studerendes Fællesråd, til Avisen.dk.

Hun forklarer, at praktisk erfaring for mange studerende er så vigtig, at de er villige til at tilpasse sig vilkårene.[pagebreak]

Det bakkes op af rundspørgen fra Berlingske. Den viser, at to ud af tre studerende, der står foran et praktikophold, mener, at lønnen er helt eller delvist irrelevant.

”Det betyder meget, når man skal ud på arbejdsmarkedet, at man har relevant erfaring,” siger Nina Rasmussen.

Rekrutterer praktikanter

Karrierevejleder Karin Folmer Andersen fra Aalborg Universitet bekræfter, at praktikophold og studiejob har stor betydning for studerende.

”Det betyder rigtig, rigtig meget for ens kommende karriere, at man allerede under studietiden kan skrive relevant erfaring på CV'et. Virksomhederne elsker det, når de skal ansætte nye,” siger hun.

”Det er også derfor, de studerende leder med lys og lygte efter relevant studiejob eller praktik.”

Theis Simonsen, formand for DJØF Studerende, tilføjer, at mange store virksomheder ligefrem rekrutterer blandt deres studentermedhjælpere og praktikanter. Har man på den måde fået foden indenfor under studietiden, er chancen langt større for at blive ansat, når man er færdiguddannet.