Unge som Birk kan regeringen ikke lide

19. feb 2013, 09:50
Hvis Birk mistede sin SU, ville han blive nødt til at arbejde fuld tid og blive endnu mere forsinket i sin uddannelse.

Hvis 27-årige Birk Thisted mistede sin SU, ville han have to muligheder:

Forsøge at finde et fuldtidsjob og dermed blive voldsomt forsinket i sit studie, eller lade sig forsørge af mor og far.

"Det ville være ret nedværdigende, og jeg ville ikke have det godt med at de skulle betale for mig. Men det ville ikke kunne løbe rundt for mig," siger Birk Thisted.

Regeringen kan ikke lide unge som Birk

Selvom Birk med sin kandidatuddannelse i Kommunikation og Interaktive Medier fra Aalborg Universitet sandsynligvis ender som en god skatteborger, er han en af de studerende, regeringen ikke klapper i hænderne af.

Han brugte nemlig som helt ung to år på forkerte uddannelser, inden han fandt sin rette hylde. Dermed er han en af de studerende, der har spildt tiden og vil blive ramt af en kommende SU-reform, hvor studerende ikke længere har råd til at vælge om.

"Jeg var på ingen måde moden nok dengang. Men den oplevelse har lært mig noget og været med til at definere mig som person. Jeg har fundet ud af, hvad jeg brænder for, og det betyder også, at jeg i sidste ende kommer ud fra mit studie som en gladere og mere rask person, der passer bedre til jobbet," fortæller Birk.

Presset ud i fuldtidsjob

Han er glad for sin SU, men mener det er ramt helt ved siden af at kalde det "café-penge", når den kun dækker huslejen og nogle af udgifterne til mad.

"Det er jo ikke luksus at være på SU. Den eneste grund til, at jeg stadig kan have et liv og føle mig som et menneske, er, at jeg har en opsparing at trække på. De studerende, jeg kender, som har råd til at gå på café har netop enten et arbejde eller en opsparing," siger han.

Selv ville han gerne have et studiejob, men det er svært at finde noget med så få timer, at det kan kombineres med et studie. Derfor ville han muligvis være nødt til at finde et fuldtidsjob, hvis hans SU forsvandt.

"Jeg ville i hvert fald være ret 'screwed'," siger Birk Thisted.