Hver tiende dansker mellem 18 og 24 år har meldt sig syg fra arbejdet som følge af kærestesorger. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Måling: Unge melder sig syge med kærestesorger

10. feb 2020, 16:48
Er det en gyldig grund at melde sig syg på jobbet på grund af et knust hjerte?

En undersøgelsen, som Epinion har lavet for DR Nyheder viser, at hver tiende dansker mellem 18 og 24 år har meldt sig syg på jobbet som følge af kærestesorger, skriver dr.dk. 

LÆS OGSÅ: Ægtemand - Her er Wozniackis skjulte talent

I undersøgelsen har man også spurgt, om folk mener, at det er rimeligt at sygemelde sig med kærestesorger. Omtrent en fjerdedel svarer, at de er enige, mens lige over halvdelen har den modsatte opfattelse.  

En af de danskere, som har sygemeldt sig på grund af et knust hjerte, er Camilla Hoeck. Da hun havde været sammen med sin kæreste i fem år, købte de en større lejlighed med familieforøgelse for øje. Men kort efter valgte han både at forlade deres fælles bolig og Camilla Hoeck, der studerede og lige var begyndt i praktik. 

- Det var et chok. Jeg kunne ikke spise. Jeg kunne ikke gå i bad. Jeg mistede min bedste ven og mine fremtidsdrømme. Det var det hele, der ramlede, siger Caroline Hoeck til DR Nyheder.

Efterfølgende forsøgte hun at samle sig for at tage hen på sin praktikplads, men hun blev sendt hjem kort efter. Arbejdspladsen gav hende nemlig besked om at vende tilbage, når hun havde kommet sig.  

Hos arbejdsgiverne er man ikke begejstrede over ansatte, som melder sig syge på grund af knas i parholdet. 

- Man skal ikke sygemelde sig på grund af kærestesorger. Sygemeldinger er til decideret sygdom, siger Flemming Dreesen, der er ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening og tilføjer:

- Man må tale med sin chef om, om der ikke er en måde, man kan løse det på. For eksempel ved, at man møder senere, bytter en vagt med en kollega eller bruger en feriedag på at holde fri.

LÆS OGSÅ: Kommune mangler ansatte - Hyrer dyre konsulenter