Unge kvinder drikker for meget

25. aug 2008
Kvindelige alkoholikere, der søger hjælp til afvænning bliver yngre og yngre. Men det har Sundhedsstyrelsen ikke tænkt sig at gøre noget ved.

Gennemsnitsalderen for kvinder, der drikker for meget, er faldet de seneste år, og nu er det også helt unge kvinder, som søger hjælpe for deres alkoholmisbrug. Det skriver MetroXpress.

- Den kvindelige gennemsnitsalder bli­ver lavere og lavere. For bare fem år siden var den på 45 år, nu er den nede på 35 år. Vi har hjulpet en del kvin­der i begyndelsen af 20'erne og helt ned til 18 år, siger Pia W. Thybo, som er centerleder i Behandlingscenter Himmerland til MetroXpress.

Men Sundhedsstyrelsen mener ikke, at der er grund til at lave en kampagne, som fokuserer på teenagepiger på trods af, at fælles for pigerne er, at de alle er startet med at drikker i 12-13 årsalderen.

- Vores tilgang er, at ingen børn skal drikke alkohol uanset køn. Derfor vil vi udfordre den alkoholkultur, de unge har, hvor alkohol er blevet et socialt holdepunkt, siger Else Schmidt, chef for Center for Forebyggelse, til MetroXpress.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks