Unge aktionerer mod Joe The Juice

6. okt 2011
En gruppe unge følger op på sidste uges kritik af den succesrige juicekæde Joe The Juice. De demonstrerer derfor i dag foran kædens forretninger i Aarhus og København.

Aarhusianske og københavnske unge slæber i dag hundredevis af appelsiner og flyers ned foran Joe & The Juice's filialer i henholdsvis Aarhus og København for at demonstrere.

Gruppen kalder sig Fremtidsfighters og er et netværk af fagligt og politisk aktive unge, som er bekymrede for det danske arbejdsmarked.

Udnytter de unges desperation

Efter Avisen.dk i sidste uge bragte en række artikler om kritisable arbejdsforhold for jobsøgende hos den succesrige juicekæde, vil gruppen nu lægge yderligere pres på Kaspar Basse og co.

”Vi vil have nogle fair forhold på det danske arbejdsmarked. Vi vil ikke finde os i, at bare fordi der er høj ungdomsarbejdsløshed, så byder man unge dårlige forhold. Man kan ikke regne med gratis arbejdskraft, bare fordi vi er desperate for at få et job,” siger Anne Hegelund, der er talsperson for Fremtidsfighters.

Hun hentyder til, at Joe & The Juice i sidste uge vandt Danmarks Radio og Ugebrevet Mandag Morgens store ’Væxt-Factor’ konkurrence, men understreger at arbejdsforholdene skal være i orden, uanset hvor alternativ en måde, man driver forretning på.

”Det, at de udbyder kurser som noget frivilligt, og derfor slipper for at betale, er ikke i orden. Det minder om amerikanske tilstande, og det er ikke en måde at drive forretning på, uden folk i hvert fald siger noget til det,” siger hun.

Pres på for overenskomst

Fremtidsfighters stiller sig i dag foran Joe & The Juice’s forretninger ved Magasin i henholdsvis Aarhus og København. Udover appelsiner, bandere og flyers har de også indmeldingsblanketter med, så unge forbipasserende kan gå hjem og melde sig ind i en fagforening.

Det samme håber hun vil ske for de ansatte i Joe & The Juice.

”Vi håber på at ligge pres på Joe & The Juice. Det giver ikke god omtale, når unge demonstrerer og gør opmærksom på dårlige arbejdsforhold. Så vi håber, at de vil overveje at indgå overenskomst,” siger Anne Hegelund.