Ung Vvælger i bestyrelse for nyt ungdomshus

24. jul 2008
Det nye ungdomshus i Herning er åbent for alle, understreger foreningen bag.

Der skal være plads til alle i det nye ungdomshus i Herning, som holder åbningsfest med koncerter næste torsdag.

Det mener Frans Rasmussen, som sidder i bestyrelsen for foreningen Kontrast, der står bag huset.

Ved seneste valg stemte han selv på partiet Venstre og er således et særsyn.

- Det er vigtigt for mig, at alle er velkomne her. Ikke kun folk med forskellige politiske holdninger, men også med forskellige religiøse og andre baggrunde, siger Frans Rasmussen, som fyldte 18 år tre dage inden valget i efteråret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han mener ikke, at det nye ungdomshus, som de unge har fået af Herning Kommune, kan sammenlignes med huset i København.  

Brugerne af det nye Ungdomshus i Københavns nordvest-kvarter har afvist to konservative politikere og sagt, at der ikke er adgang for folk, som er uenige med husets brugere.  

- Jeg kan ikke se, hvad vi skulle have med dem at gøre, medmindre de viser, at de også er åbne for alle, siger Frans Rasmussen.

Han selv tager afstand fra vold og fortæller, at han er forbeholden over for det københavnske ungdomshus på grund af de omfattende ødelæggelser, som blev udløst af rydningen af Jagtvej 69.

Alligevel støtter han, at de unge i København fik et nyt hus af kommunen.

- Jeg støtter det på trods. Det er vigtigt, at unge har et sted at være. Jeg har hørt mange negative ting om huset i København, men der er også gode ting.

Hvis Herning Kommune en dag skulle bede ham og de andre unge i huset om at forlade det, vil han ikke acceptere voldelige protester.

- Kommunen vil ikke smide os ud, medmindre vi ikke overholder reglerne. Og så ville det også være helt fair. Det er jo kommunens hus, siger Frans Rasmussen, der går på HTX.

Huset i Herning skal hovedsageligt bruges til koncerter og workshops.

faktaboks