Jægersoldaten blev en af hverdagens helte, da han hentede livløs kvinde ind fra havet ved Blokhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ung kvinde tæt på at dø: Sådan blev hun reddet af jægersoldat

12. aug 2019
Jægersoldaten var handlekraftig og hentede livløs kvinde ind fra det kolde vand ved Blokhus.

En jægersoldat er blevet hædret for, at han forstod situationens alvor og handlede, da han anden søndag i maj løbetrænede på stranden i Blokhus.

LÆS OGSÅ: Jyde sælger sin zoologiske have: "Ingen er udødelige"

Her var betjente fra politiet i Hjørring i gang med at iværksætte en redningsaktion af en 23-årig kvinde. Kvinden lå livløs 80-100 meter ude i det kolde vand, skriver Beredskabsinfo.

Jægersoldaten tænkte sig ikke om to gange, løb ud det kolde vand og reddede den stærkt nedkølede kvinde i land, før hun mistede bevidstheden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Manden har ydet en indsats, der ligger ud over det, man kan forvente af borgerne. Og det vil vi gerne anerkende med en dusøroverrækkelse, siger patruljecenterleder Kenneth Ginnerup til Beredskabsinfo.

Han er ikke i tvivl om, at jægersoldatens handlekraft og træning i at håndtere netop ekstreme og farlige situationer var afgørende for at redde den unge kvindes liv.

Manden ønsker af hensyn til sit arbejde at være anynom, men mødte frem da Nordjyllands Politi inviterede til en officiel tak og en symbolsk dusør på 1.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais nye skole: Sex-ritualer og druk