Undskyld mig, men må kontant­hjælps­modtagere i det hele taget være i Danmark?

14. jul 2019
FIK DU LÆST? Dette debatindlæg blev bragt første gang den 21. maj 2019. Mange var glade for at læse det, og derfor bringer vi det igen. 

KONTANTHJÆLPSMODTAGERE JAGES og straffes fra alle sider. De jages for at komme i arbejde. For hvis de ikke kommer i arbejde, så kan de straffes med kontanthjælpsloftet.

Psykiatrifondens hjemmeside d. 17. maj kan vi bl.a. læse: ”Sygemeldte, der er tilknyttet jobcenteret, oplever at det belaster deres livskvalitet. 67,9 % svarer i en ny undersøgelse, at jobcenteret i høj grad eller i nogen grad belaster deres livskvalitet. Det fører til, at 23 % har tanker om, at livet ikke er værd at leve.”

LÆS OGSÅ: Flertallet i Folketinget pisser på hjemløse!

Og det samme gælder kontanthjælpsmodtagere med psykiske og/eller fysiske lidelser, hvilket vi kan læse på TV2 Østjyllands hjemmeside d. 19. november 2017. For som Irene Justenborg, en kontanthjælpsmodtager fra Galten, udtaler til TV2 Østjylland:

”Mistro er helt sikkert det, man bliver mødt med, når du kommer ind på jobcentret. Du kan stå med dine papirer fra lægen med, at du faktisk er syg og ikke kan arbejde, men den tror kommunen ikke på – de har deres helt egen måde at lave diagnoser på.”

Desværre har vi også læst på flere netaviser, at folk, som er ramt af kontanthjælpsloft, ikke har råd til mad, medicin eller ikke kan betale deres husleje. Her i foråret har vi læst om, at ”Ghetto-områderne” skal forandres, og der skal gives plads til familier med ordinære indkomster, mens bl.a. folk på kontanthjælp skal smides ud af deres billige lejligheder.

LÆS OGSÅ: Førtidspensionist: Jeg er ikke en taber, men er en del af samfundet

Det kan vi bl.a. læse på JydskeVestkystens hjemmeside d. 18. maj. For der står direkte: ”Hvis du modtager kontanthjælp, er det slut med at slå sig ned i boligblokkene på Stengårdsvej (i Esbjerg). Det er konsekvensen af en række restriktive ghetto-udlejningsregler, der træder i kraft den 1. juli.” De må heller ikke flytte ind i andre billige lejligheder, hvor der er risiko for at området bliver til ”Ghetto-område”

UNDSKYLD MIG. Hvor skal de bo henne? Det er lige som om, at de skal bo i faldefærdige huse ude på landet, hvor der ikke er offentlige trafikmuligheder. Derfor håber jeg, at alle politiske partier vil hjælpe og støtte kontanthjælpsmodtagere i stedet for at straffe dem og ikke bare love noget under valgkampen

Derfor spørger jeg til sidst de ansvarlige, som åbenbart ser ned på kontanthjælpsmodtagere. Må kontanthjælpsmodtagere i det hele taget være her i landet?

Dette er et debatindlæg. Indlægget er ikke udtryk for A4 Nus holdning. Du er velkommen til i en sober tone at kommentere indlægget nedenfor. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]