Undskyld, arbejdsløse! Dovne Robert angrer

7. jan 2014, 11:09
Han satte et solidt aftryk på debatten om arbejdsløshed, og blev hevet frem som dårligt eksempel adskillige gange. Dovne Robert er ked af, at han har skadet andre arbejdsløse.

Manden, der er kendt som "Dovne Robert" er ked af, at han med sine udtalelser om ikke at gide arbejde inddirekte gjorde livet sværere for en masse arbejdsløse.

For et par år siden blev Robert Nielsen kendt som den arbejdsløse dansker, der ikke gad arbejde. Siden er han nærmest blevet symbol på "dovne arbejdsløse", og ført frem som skræmmeeksempel i debatten om motivation, kontanthjælp og aktivering.

Det er han selv ked af den dag i dag.

"Jeg har det skidt, med at en masse kontanthjælpsmodtagere, som har det rigtigt hårdt, dengang af politikerne blev slået i hartkorn med sådan een som mig, som de slet ikke kan identificere sig med. Mange har det skidt, og det havde jeg jo slet ikke," siger han til MetroXpress.

På trods af sit selvvalgte øgenavn har Robert Nielsen faktisk selv arbejdet gratis for kontanthjælp, blandt andet som vicevært, for at føle sig nyttig for samfundet, fortæller han i samme interview.