Fotograf Klaus Holsting fortæller, at Mette Frederiksen blev vred ham på over at være blevet fotograferet med lukkede øjne. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix

Undrer sig over Mette F: Hvorfor blev du så vred?

2. dec 2019, 17:52
Fotograf Klaus Holsting undrer sig over, at Mette Frederiksen ifølge ham blev vred over et billede, han havde taget, hvor hun havde lukkede øjne.

Tidligere i år var Statsministeren sammen med 90 andre politikere en del af billedserien "Halvfems", hvor hun blev afbilledet med lukkede øjne. 

LÆS OGSÅ: Fagligt aktiv overfaldet ved byggeplads: Tæsket af "gorillaer"

Udstillingen blev præsenteret på årets Folkemøde, og fotograf Klaus Holsting, der er manden bag udstillingen, fortæller på Facebook, at detaljen med de lukkede øjne bestemt ikke faldt i god jord hos statsministeren, da hun besøgte foto-præsentationen. 

- Mange syntes at billederne bringer en dimension frem i politik, som vi ikke er vant til at se. Noget ukunstlet.
Men sådan havde du det ikke. Da vi stod overfor hinanden og det gik op for dig, at jeg var fotografen bag billederne, blev du vred og sagde at de billeder overhovedet ikke havde din sympati. Dine øjne lynede og du vendte dig om og gik din vej før jeg fik et ord indført, skriver Klaus Holsting på Facebook henvendt til Mette Frederiksen. 

Kære Mette Jeg ser du har ladet dig fotografere til det seneste nummer af Ud&Se. En flot forside, du ligner næsten en...

Slået op af Klaus HolstingFredag den 29. november 2019

Fotografens kommentar kommer i forbindelse med en udgave af magasinet Ud & Se, hvor statsministeren ligeledes pryder forsiden med lukkede øjne. 

Til Ekstra Bladet fortæller Klaus Holsting, at han undrer sig over, at Mette Frederiksen blev så vred i forbindelse med udstillingen på Bornholm. 

- Derfor tænkte jeg, at jeg godt kunne tillade mig at spørge hende igen, nu hvor hun poserer med lukkede øjne på forsiden af Ud & Se, siger Klaus Holsting til avisen. 

Han fortæller endvidere, at Mette Frederiksen er den eneste politiker, der har reageret negativt på fotoserien - men understreger, at den ikke er rettet mod nogle specifikke personer. 

- Jeg udsætter i udstillingen politikerne for et kontroltab. Jeg tager kontrollen fra dem og giver den til publikum. Projektet handler sådan set om, at vi er vant til at se politikere i en eller anden situation, hvor de skal sælge os et budskab eller overbevise os om noget. I mit projekt har jeg fjernet den agenda, siger han.