c20200727173256665_1000
Ulrik Eskerod og de andre håbefulde studerende får besked, om de er kommet ind eller ej til midnat (Foto: TV2 Østjylland). Foto: Privat/

Ulrik passede på fanger i over 20 år: Nu håber han på en ny start

27. jul 2020, 18:27
Ulrik Eskerod fra Silkeborg er en af de mange ansøgere til videregående uddannelser, som til midnat får svar på, om han er kommet ind.

I Silkeborg sidder 47-årige Ulrik Eskerod, der håber på, at et 'optaget' tikker ind i mailindbakken til midnat. Det betyder, at han kommer ind på drømmeuddannelsen og kan få en ny start i livet.

At han pludselig skal begynde på en uddannelse, lå ikke ligefrem i kortene. I 21 år arbejdede han som fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel i Horsens, men et hårdt arbejdsmiljø fik ham ned med nakken.

- For to år siden gik jeg ned med stress og en depression. Kommunen gav mig revalidering og lov til at begynde på en ny uddannelse, fortæller Ulrik Eskerod til TV2 ØSTJYLLAND.

LÆS OGSÅ: Hans Engell før pensionsdrama: Knald eller fald for Mette F.

Han besluttede sig for, at socialrådgiver var vejen at gå. Siden har han taget fire enkeltfag på HF for at opfylde kravene til uddannelsen.

- Jeg føler samtidig, at jeg kan bruge mange af mine erfaringer fra tiden som fængselsbetjent. Jeg har nok lidt sværere ved at få fagordene til at hænge ved, men til gengæld har jeg en masse livserfaring, siger Ulrik Eskerod.

Derfor håber han altså inderligt på at komme ind på uddannelsen, selvom han formentlig bliver en lidt atypisk studerende med sin alder og fortid.

Det faktum er dog ikke noget, der afskrækker silkeborgenseren. Snarere tværtimod.

- De unge kan lære noget af mig og omvendt. Jeg satser også på at kunne være en del af rusuge og andre arrangementer, siger silkeborgenseren.

Han har et godt råd til andre, der kunne stå i samme situation som ham. Hvor de måske overvejer at skifte karriere eller levevej

- De skal sætte sig ned og tænke over, hvad de gerne vil, få styr på kravene og så ellers bare kaste sig ud i det, lyder det fra ham.

Ulrik Eskerod og de andre håbefulde studerende får besked, om de er kommet ind eller ej til midnat.