Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Uhyggelig video florerer: 11-årig dreng sparket i hovedet

6. maj 2020, 15:28
Københavns Vestegns Politi efterforsker lige nu en sag fra Skovlunde, hvor en 11-årig dreng er blevet udsat for vold. Volden blev filmet og er siden delt på de sociale medier.

Den voldelige episode skete på en skaterbane i Skovlunde tilbage i marts måned, da en 11-årig dreng blev sparket i hovedet af to jævnaldrende drenge. I første omgang blev forholdet ikke anmeldt til politiet, men da drengens mor for et par dage siden opdagede, at overfaldet var blevet filmet og lagt ud på de sociale medier, anmeldte hun begge forhold til Københavns Vestegns Politi. 

- Både det at begå vold og bagefter dele video af det på de sociale medier, er strafbart. Og selv om gerningspersonerne angiveligt er under den kriminelle lavalder, så kan de forvente markant opmærksomhed fra os, ungekriminaltetsnævnet, skole og socialforvaltning. Det er noget vi ser ganske alvorligt på, siger vicepolitiinspektør Thomas Mejborn i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted den 23. marts ved 18-tiden ved Lilletoften 100. Her var den 11-årige på skaterbanen med en kammerat, da de blev passet op af to jævnaldrende drenge. De to gerningspersoner beskrives som:

A: Dreng på 12-13 år. Han var iført en orange kasket og en tynd sort jakke og ankom til skaterbanen på en grøn cykel. Det var ham, der begik volden.

B: Dreng på 12-13 år. Der er et meget sparsomt signalement af drengen ud over at han ankom til skaterbanen på en sort eller rød mountainbike.