En person blev alvorligt kvæstet ved en ulykke på parkeringspladsen ved Sydkystens Gymnasium tilbage i april 2018. Nu er der faldet dom i sagne. Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Uhyggelig ulykke: Ung kvinde dømt - pige frifundet

12. dec 2019, 14:37
Det gik helt galt, da en 17-årig pige satte sig op på bagsmækken af en bil ved parkeringspladsen ved Sydkysten Gymnasium.

Der er nu blevet sat punktum i en tragisk sag fra Ishøj, hvor en teenager på en forårsdag i 2018 satte sig op på bagsmækken af en bil. Det skriver Sjællandske Medier.

LÆS OGSÅ: Kæmpe familiedrama i dansk firma: Direktør færdig

Det skete på parkeringspladsen ved Sydkysten Gymnasium, hvor masser af elever sidst på eftermiddagen var samlet i et frikvarter.

En 17-årig pige sad inde i en bil med en to år ældre veninde fra gymnasiet. En anden pige - der dengang var 17 år - satte sig op på bagsmækken af bilen – og her blev hun siddende, da bilen begyndte at køre.

De to piger råbte inde fra bilen, at den 17-årige pige skulle hoppe af.

- Hvis der sker dig noget, så er det ikke min skyld, lød det fra pigen bag rattet.

- Nej nej, der sker ikke noget, lød det fra den 17-årige pige på bagsmækken af bilen, der kørte hen over p-pladsen.

Den 17-årige pige røg ned fra bilen og slog hul i hovedet, da bilen foretog et sving, og hun var efterfølgende indlagt med livsfarlige kvæstelser. Hun kæmper stadig med følgerne af de skader, som hun fik i forbindelse med uheldet.

Politiets efterforskning af sagen endte med, at de to unge kvinder i bilen blev tiltalt for hensynsløs kørsel. Der har været enighed om, at de to piger ikke havde til hensigt at skade den 17-årige.

Anklagemyndigheden har dog ment, at de to teenagere ”af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde" skabte en farlig situation ved at køre med den pigen på bagsmækken.

Nu har en dommer afgjort, at den pige, der sad som passager i bilen, er blevet frifundet. Sådan gik det ikke for den nu 19-årige pige, der kørte bilen, da hun er blevet kendt skyldig i Retten i Glostrup.

Hun har fået en dom på 60 dages betinget fængsel. Hun har også mistet retten til at køre bil i en periode på seks måneder. Hun ovevejer nu, om hun vil anke dommen til Østre Landsret.