Senioranklager Jacob Thaarup betegner episoden som "usædvanligt grov". Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Uhyggelig sag: Ansatte opsøgt af tæskehold og banket med bat

9. dec 2019
Fire unge mænd er blevet fængsels- og udvisningsdomme i en sag, hvor ansatte på værested blev udsat for grov vold.

I august i år blev to pædagoger på et værested på frivilligt anbragte børn i Odense opsøgt af et tæskehold, der gik løs på de ansatte med baseball-bat og knytnæve-slag. 

LÆS OGSÅ: Tillidsmand inden overenskomstforhandlinger: Vi skal have højere minimalløn i byggeriet

Den episode har nu resulteret i fire fængsels- og to udvisningsdomme til de fire unge mænd, der agerede tæskehold, skriver B.T

- Vi kategoriserer det som en usædvanlig grov sag om vold mod offentligt ansatte. Selvom der tidligere har været voldsepisoder på institutioner, er det heldigvis sjældent, at der på den måde møder et tæskehold op og slår løs på to ansatte, siger senioranklager ved Fyns Politi, Jacob Thaarup til TV2 Fyn. 

Voldsepisoden opstod i forbindelse med en situation, hvor en 13-årig dreng blev fastholdt af en de to pædagoger. Den 13-årige skulle angiveligt have råbt, at fastholdelsen ville blive hævnet. 

Det skete så kort efter midnat den 21. august - dagen efter fastholdelsen - hvor tæskeholdet mødte op på værestedet, og bankede løs på de ansatte. 

Under retssagen nægtede tre af de tiltalte, at de havde taget del i at tæske pædagogerne med baseballbat. De erkendte dog at have været til stede.

Den fjerde indrømmede, at han muligvis havde haft battet i hånden.

De fire unge mænd blev alle dømt skyldige i grov vold. Det udløste fængselsdomme på mellem otte måneder og halvandet år samt to udvisninger.

Ham, der havde benyttet sig af baseballbattet fik den hårdeste straf, da det blev vurderet, at han havde spillet den største rolle i overfaldet.