Ugens bedste vinkøb: 90 kroner for tre liter

24. feb 2011
Se ugens bedste vinkøb og opskriften på laksetatar

Igen en uge med mange rigtig dejlige vine. Der er masser at byde på uanset, hvad du har lyst til at spise i løbet af weekenden.

Jeg er selv rigtig glad for rå laksetatar på et godt stykke ristet rugbrød. Hak laksen i en foodprocessor og bland den med hakkede rødløg, hakkede asier, sennep, mayonnaise, salt og peber. Bland hakket dild og hakket purløg i til sidst. Husk: Laksen skal være rigtig frisk og ikke fisket.

Hertil er det en fantastisk oplevelse at drikke et glas frisk Sancerre-vin fra Loire-dalen. Den er godt nok dyr, men der er fin sammenhæng mellem kvalitet og pris.

 

Ugens bedste vin

Sancerre, Domaine Delaporte, Chavignol, Loire dalen, Frankrig, 2009. 165 kroner flasken. Vinens Verden.

Nærmeste forhandler: 6543 4449. www.wine.dk

En sjælden gæst her i spalterne. For nogle år siden var Sancerre langt mere udbredt, men efter krisen med de franske atomprøvesprængninger i sommeren 1995, blev blandt andet de lidt dyrere vine fra Loire-dalen hårdt ramt af forbrugerboykotten.
Synd for Loire. For netop i dette område 200 kilometer syd for Paris bliver der lavet nogle af verdens bedste hvidvine. Kølig stil. Koncentreret vin med fine frugtnuancer. Nyd den nu eller gem den nogle år. Hvis du nænner det!

Ugens bedste køb

Vito, Chardonnay, Apulien, 3 liters Bag-in-Box.130 kroner for 3 liter vin. I denne uge på tilbud til 90 kroner for tre liter. Det svarer til 25 kroner for en flaske. Vini Portugal. På tilbud i denne uge i alle SuperBest butikkerne.

Nærmeste forhandler: 28 40 19 74. www.viniportugal.dk

En hvidvin fra Syditalien uden dikkedarer. Chardonnay på en international måde med melon og eksotiske frugter i næsen. Kunne komme mange steder fra. Det gør den ikke mindre frisk og tiltalende som en fin aperitif.

 

 

Casa Lapostolle, Carmenere, Rapel Valley, Chile. På tilbud til 69,95 kroner flasken. Philipson Wine.

Nærmeste forhandler: 7022 6888. www.philipsonwine.com

Mokka, peber og frisk frugt i næsen. En dejlig madvin. Husk ikke at drikke den for varm.

 

Apaltagua Cabernet Sauviginon. 58,95 kroner flasken. På tilbud til tre flasker for 129 kroner. I alle SuperBest butikkerne.

Nærmeste forhandler: 3613 0077. www.gobivin.dk

Solbær og krydderier strømmer op fra glasset. Måske lovlig dyr til normalprisen. Men fin vin til tilbudsprisen.

 

Penfolds Private Release, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Australien, 2009. 65 kroner flasken. HJ.Hansen, Magasin Mad&Vin, Vinspecialisten.

Nærmeste forhandler: 6312 8200. www.hjhansen-vin.dk

Penfolds Winery i Australien blev grundlagt af en læge i 1844, som var overbevist om vinens helbredende egenskaber. I dag er det et kæmpe vinfirma, som laver alt fra den kostbare Grange Hermitage til hverdagsvin. Shiraz og Cabernet Sauvignon blandingen er fra Private release serien. Sort peber, solbær og chokolade er fine ingredienser i Penfold vinen. Smager godt.

 

John Iversen

John Iversen har i flere år anmeldt vin i dagbladet Information og på Nyhedsavisen.

Han er medforfatter til bogen ’Kom godt i gang med vin’ fra 2006. Han er en superkok, vild med italiensk mad og har sans for det gode i livet.

Han er tidligere politiker, har siddet i EU-Parlamentet og er i dag assisterende pressechef hos Socialdemokraterne.