UEFA: Selvmål forbudt

31. jul 2008
Den litauske klub Vetra vil gerne score selvmål i UEFA Cupkampen i aften mod norske Viking, fordi de snød sig til en 10sejr i første kamp. Men det må holdet ikke.

Der er lagt op til et drama ud over det sædvanlige, når den norske fodboldklub Viking tager i mod litauske Vetra i UEFA Cuppen i aften, torsdag.

Ikke nok med, at de litauske underdogs skabte spænding ved at vinde hjemmekampen 1-0. Scoringen var også så kontroversiel, at nordmændene har raset lige siden det første opgør for to uger siden.

En Vetra-spiller skulle nemlig fra omkring midterlinien sparke bolden ned til VIking-målmand Thomas Myhre som en fair play-gestus, fordi en Vestra-spiller havde slået sig.

Anatolij Ostap fra Vetra smækkede til bolden med venstrebenet, og i en lang blød bue gik den henover Myhre og i mål.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Mens Viking-spillere brokkede sig højlydt, havde litauerne en smule svært ved at finde en passende grimasse.

Målscoreren har siden udtrykt, at han selv og Thomas Myhre må dele skylden for målet.

- Fra min side var det aldrig meningen at skyde bolden i mål, men samtidig synes jeg, at keeperen var lidt uopmærksom i øjeblikket, siger Ostap til Aftenbladet.no.

Op til returmødet har litauerne dog tilbudt at skabe balance i regnskabet ved at lave et selvmål, og klubben har sågår bedt UEFA om lov. Men den går ikke, da det vil blive betragtet som match-fixing.

Så danskerne Allan Gaarde og Nicolai Stokholm og resten af Vikingspillerne må klare sig videre i UEFA Cuppen med fair midler.

Se det kontroversielle mål her.

faktaboks