Udviklingshæmmede svinger kosten hos BRF

9. feb 2012, 06:00
BRF Kredit er et eksempel på en dansk virksomhed, der hjælper udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

BRF har ansat 16 udviklingshæmmede personer til at gøre rent på deres hovedkontor i Lyngby.

Sidste år oprettede man 34 praktikpladser til unge, som svar på de udfordringer, som unge på erhvervsuddannelserne støder på.

CSR-chef i BRF Kredit forklarer virksomhedens øgede fokus på beskæftigelses-aktiviteter således: 

Gør hvad vi kan

"Vi har alle sammen hørt, at der er mange problemer med arbejdsløshed. Særligt mangel på praktikpladser er et stort problem i forhold til den stigende ungdomsarbejdsløshed. Vi er ude i den almennyttige sektor og yder lån til den. Derfor forsøger vi at gøre noget der, hvor vi er,” siger Lene Hjorth.

Hun forklarer, at hun håber at BRF får det ud af det, at folk synes de er fornuftige og har dem i tankerne, når virksomheder skal vælge samarbejdspartnere eller når privatpersoner skal vælge boliglån.

Opinion bestemmer fokus

Bjarne Petersen, som er bestyrelsesformand i Center for Socialøkonomi, peger på sammenhængen mellem det politiske fokus i samfundet og virksomhedernes fokus på socialt ansvarlige aktiviteter: 

”Jeg tror, at CSR-chefen i de største danske virksomhederne er meget opmærksomme på, hvor opinionen bevæger sig og hvilke temaer, der drøftes. De indstiller derfor til ledelsen om at rette aktiviteten mod de punkter."

Han nævner blandt andet BRF Kredit som en af de danske virksomheder, der særligt har skruet op for de socialt ansvarlige aktiviteter der retter sig mod beskæftigelsen.

Ønsket om at være en rummelig arbejdsplads

I Codan sætter de nogle lidt anderledes jobannoncer i avisen. De søger nemlig medarbejdere i aldersgruppen 60-70 år.

Det er Codans forsøg på at skaffe flere hænder til det danske samfund.

”Det er en måde at være en rummelig arbejdsplads og at kigge på, hvordan man kan integrere forskellige grupper af mennesker på en arbejdsplads,” forklarer Jeanette Fangel Løgstrup, kommunikations- og CSR-direktør, om de ældre som Codan ansætter son seniorbookere i deres telefonsalg af forsikringer.

Hun roser de ældre ansattes modenhed og erfaring.

Initiativet til at inddrage de ældre startede som et forsøg med fire ansatte for et par år tilbage og omfatter nu cirka 20-30 medarbejdere.

BRF Kredit og Codan er blot to eksempler på større danske virksomheder, der har taget initiativer til at integrere grupper i deres virksomheder, som ellers ville have stået uden for arbejdsmarkedet.