Udskældt politiformand løber fra løfte

26. feb 2010
Først sagde politiformanden, at betjente kunne se frem til et stort tillæg for COP15overarbejde. Dagen derpå viser det sig, at dette ikke er tilfældet.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen, er om muligt blevet endnu mere upopulær blandt mange af sine medlemmer.

Onsdag kunne Avisen.dk citere formanden for, at politibetjente, der under COP15-klimatopmødet havde mere end én times overarbejde på en 12 timers vagt, kunne se frem til et tillæg på 3.300 kroner pr. vagt.

Det løfte holdt indtil torsdag.

Her blev politiassistent Jan Gregersen fra Station City i København, der har spurgt ind til sin konkrete sag, af Rigspolitiet informeret om, at betjentene alligevel ikke kan se frem til det ekstra tillæg. I stedet for én times overarbejde, som Peter Ibsen talte om, skulle der i Jan Gregersens tilfælde fire timers overarbejde til, før det store tillæg udløses, lød det fra Rigspolitiet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Pressechef ved Rigspolitiet, Niels-Otto Fisker, uddyber.

"Det er i hvert tilfælde op til en individuel vurdering, hvornår man skal rykkes op til et ekstra tillæg," siger pressechefen og oplyser, at det kan være faktorer som arbejdspres, der gør udslaget.

Vrede betjente

De to forskellige udmeldinger forarger Jan Gregersen.

"Det er stærkt kritisabelt. Det kan jo ikke have sin rigtighed, at man melder noget ud, som man så løber fra bagefter," siger Jan Gregersen med henvisning til Peter Ibsens udmelding i onsdags.

Jan Gregersen var under klimatopmødet i en deling, der arbejdede minimum 12 timer i træk uden pause, 15 dage i streg.

For ham og kollegerne er tålmodigheden og tilliden til deres eget forbund nu aldeles væk:

"Der er ingen tillid tilbage. Ingen."

Avisen.dk ville gerne have hørt formand Peter Ibsens udlægning, og hvorfor Politiforbundet nu angiveligt løber fra løftet om overarbejdstillæg. Trods adskillige henvendelser har det dog ikke været muligt at få en kommentar fra formanden.