Udsigt til 3Fkampvalg: Ny kandidat på banen

2. sep 2013, 17:35
Formandsexit skaber fornyet spænding før kongres. Forbundssekretær Per Christensen stiller op mod Jan Villadsen i landets største fagforbund.

Den overraskende melding om, at Poul Erik Skov Christensen trækker sig som formand for 3F, skaber fornyet spænding om formandsposten i landets største fagforbund.

Nuværende forbundssekretær Per Christensen har meddelt sit kandidatur forud for kongressen, som starter den 14. september i Aalborg.

"Der er ingen tvivl om, at Poul Eriks beslutning kommer som en stor overraskelse og jeg beklager beslutningen. Jeg ser frem til at diskutere processen med vores hovedbestyrelse på torsdag og derefter med resten af organisationen frem mod kongressen," udtaler Per Christensen til Fagbladet 3F.

Vandt kampvalg over Willy Strube

Poul Erik Skov Christensen blev selv valgt ved kampvalg i det daværende SID i 1995, hvor han med den afgående formand Hardy Hansens overraskende opbakning vandt over Willy Strube.

Poul Erik Skov Christensen fortsatte som formand i det fusionerede 3F, men meddelte mandag, at han grundet helbredsmæssige problemer ikke genopstiller til formandsposten.

Ved kongressen i Aalborg var der ellers lagt op til kampvalg mellem Poul Erik Skov Christensen og Jan Villadsen, der i dag er formand for Transportgruppen i 3F.

"Vores kongres er Danmarks største demokratiske faglige og politiske værksted. Uagtet at organisationen nu skal finde en ny person til at stå i spidsen for 3F, vil det være de faglige debatter, der lægger grundstenene for 3Fs arbejde de kommende år. Det ser jeg frem til at være en del af," siger Poul Erik Skov Christensen til Fagbladet 3F.

Villadsen vil kappe bånd til regeringen

Nu har forbundssekretær Per Christensen lagt billet ind på formandsposten. Han er tidligere tillidsrepræsentant på Aalborg Portland og næstformand i cementarbejdernes fagforening, og støttes ifølge Fagbladet 3F af et meget stort flertal i 3Fs Daglige Ledelse.

Jan Villadsen har tidligere markeret sit kandidatur som en protest mod Poul Erik Skov Christensens regeringsvenlige linje.

"Der er stadigvæk behov for, at vi diskuterer, hvad vi gerne vil med 3F. Det glæder jeg mig til at gøre frem mod kongressen," siger han i dag til Fagbladet 3F.