To tidligere ansatte hos virksomheden MacArtney undersøges for at have stjålet oplysninger fra deres arbejdsgiver. (Arkivfoto) Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Drama i familiefirma: Fyrede ansatte afviser anklager

28. jan 2020, 16:57
To tidligere ansatte hos virksomheden MacArtney afviser anklager om, at de skulle have stjålet hemmelige oplysninger fra deres arbejdsgiver.

Den familieejede virksomhed MacArtney beskylder to tidligere ansatte for at have stjålet hemmelige oplysninger fra virksomheden, men de pågældende medarbejdere er lodret uenige i anklagerne, skriver Jydske Vestkysten

LÆS OGSÅ: Kommune fyrer ansatte - Beder 69-årige Inge om at arbejde gratis

Det drejer sig om en ledende salgsmedarbejder og en samarbejdspartner, der også fungerede som konsulent. De to tidligere ansatte ønsker dog ikke at kommentere sagen. Førstnævnte blev bortvist fra virksomheden i sidste uge, mens konsulenten blev opsagt med øjeblikkelig virkning. 

Sagen kom frem i dagens lys omkring årsskiftet, fordi nogle af MacArtneys kunder var forundrede over, at de blev kontaktet af personer, der tidligere havde været ansatte hos MacArtney, men pludselig repræsenterede en konkurrende virksomhed.  

Virksomhedens administrerende direktør, Claus Omann, vil ikke kommentere på forløbet med de to medarbejdere. Men i sidste uge forklarede han, at hans advokat undersøger de tidligere ansatte for brud på loyalitetsforpligtelse, tyveri af fortrolige dokumenter, overførsel af forretningshemmeligheder. Dertil kommer, at den ene af dem også risikerer at blive sagsøgt for tilsidesættelse af konkurrenceklausul.

Han slog ved samme lejlighed fast, at virksomheden i værste fald kan se frem til et stort milliontab som følge af sagen. 

- De to har stiftet en række virksomheder baseret på kundeoplysninger, tegninger, manualer og andet, som tilhører MacArtney og andre samarbejdspartnere. Og det er helt sikkert noget, vi kan tabe mange penge på, siger han til Jydske Vestkysten og fortsætter:

- Vi har også en stærk formodning om, at vi allerede har tabt mange penge, idet vi har mistet kunder, som de to nu tidligere medarbejdere har henvist til sig selv. I værste fald kan vores tab på dén konto løbe op i et tocifret millionbeløb.

MacArtneys flere end 400 ansatte er blevet orienterede om forløbet. 

LÆS OGSÅ: Frygtet virus lukker dansk fabrik