Tyskere skal gøre livsfarlig bane sikker

19. aug 2008
Tivoli Friheden i Århus er færdig med italienere. Et tysk firma ordner den livsfarlige forlystelse Cobraen.

Det er en lettet direktør for Tivoli Friheden, som Avisen.dk fanger. Henrik Olesen og tivoliet er blevet frikendt for ansvar i forbindelse med Cobra-ulykken i juli, hvor fire personer kom slemt til skade.

- Det allerførste, vi tænker på, er de fire, der kom til skade. Det har vi det fortsat dårligt med, understreger Henrik Olesen

- Men når det er sagt, har vi det rigtig godt med, at vi bliver frikendt for at have lavet fejl i forbindelse med Cobra-ulykken. Vi er også tilfredse med, at det ikke er vores ansvar, at ulykken fandt sted. Men det har vi hele tiden vidst, siger han.

Tyskere tager over

Tivolidirektøren ser nu fremad. Han har hyret verdens førende firma inden for rutchebane-sikkerhed: Det tyske firma TÜV.

- TÜV kommer til at gennemgå hele banen fra A til Z. Først når de siger, at banen er 110 % sikker, kommer den til at køre igen, fortæller Henrik Olesen.

- Når man har prøvet det her, garanterer jeg dig for, at man aldrig vil prøve det igen. Derfor har vi investeret, hvad det koster, for at få de fremmeste i verden til at lave det her.

faktaboks