Tysk tvprogram revser DyneLarsens lønninger

13. mar 2014, 09:27
Jysk og Lars Larsen bliver af tysk tvprogram kritiseret for at presse personaleomkostningerne i bund.

Et højt profileret tysk tv-program på kanalen NDR har sat forholdene i hos Lars Larsen og Jysk under lup, skriver epn.dk.

I programmet beskyldes Lars Larsen for at presse lønningerne helt i bund, se skævt til fagligt organiserede medarbejdere og benytte praktikanter som billig arbejdskraft.

I Tyskland ejer Jysk-koncernen knap 900 butikker, der går under navnet "Dänisches Bettenlager".

Meldte sig ind i fagforening og blev fyret

Programmet bygger deres anklager på interviews med en række tidligere chefer og medarbejdere i Dänisches Bettenlager og hos Jysk i Polen. Blandt andet siger en tidligere ansat, at hendes arbejdsforhold ændrede sig, da hun meldte sig ind i en fagforening og bad om overenskomstmæssig løn. Hun blev senere fyret.

Det tyske selskab Dänisches Bettenläger, som står for Jysks aktiviteter i Tyskland, har ikke ønsket at medvirke i programmet.

Kommunikationsdirektør Jonas Schrøder i Jysk Nordic, som står for koncernens aktiviteteter i blandt andet Polen og Danmark, udtaler om programmet:

"Vi er en koncern med butikker i mange lande, som bliver mere og mere kendt ude i verden. Så der er øget interesse om os i medierne," siger Jonas Schrøder.

Kilde: epn.dk