Hvordan var din seksuelle debut, hvor længe blev du ammet og må jeg ringe til din mor? Det var blandt de grænseoverskridende spørgsmål, som coachen stillede den ansatte. Personen på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Ritzau Scanpix / Modelfoto arkiv

Chefen tvang ansat til coach: Udspurgt om sex-debut

23. aug 2019
Den ansatte gik ned med stress efter et enormt arbejdspres, hvor han blandt andet blev bedt om at arbejde, mens han lå på intensivafdelingen efter en blodprop. Han blev også tvunget til en grænseoverskridende coach.

En stressramt ansat blev af sin chef udsat for et noget usædvanligt coachingforløb, hvor han blev stillet nogle meget intime spørgsmål.

Læs også: 42-årig kvinde erkender: Havde sex med 12-årig dreng

Det skriver fagbladet DJØF-bladet på baggrund af sagsakter i den ansattes arbejdsskadesag og et interview med den ansatte og hans daværende kolleger.

Den ansatte står ikke frem med navn, da han stadig den dag i dag får angst, når han skal forholde sig til sin tidligere arbejdsplads.

Forløbet ved coachen var kulminationen på en årrække med arbejdsuger på 60-70 timer og stress, der medførte tre blodpropper i hjertet for manden, som var ansat i en organisation.

Det fremgår også af sagsakterne, at chefen sendte ham en mail kun tre dage efter den første blodprop, og bad ham om at forholde sig til noget internationalt arbejde, mens han stadig lå på intensivafdelingen på hospitalet.

Coach: Hvor længe blev du ammet?

Da manden skulle stå i spidsen for et nyt projekt på arbejdspladsen, krævede chefen at han skulle starte ved en ny coach, som organisationen havde anbefalet. I starten handlede samtalerne om arbejdet, og coachen understegede, at alt hvad der blev sagt, var fortroligt.

Den ansatte opdagede imidlertid, at coachen videregav det, de havde talt om, til chefen.

Derudover begyndte coachen at stille grænseoverskridende spørgsmål.

- Han spørger ind til min seksuelle debut med min første kone. Jeg skal beskrive den afmagtsfølelse, jeg følte, da jeg valgte at stoppe på polit.studiet. Da jeg fortæller, at det ikke var et nederlag for mig, bliver han vred og skælder ud. Han spørger også om, hvor længe jeg blev ammet som barn. Og da jeg ikke vil svare på det, vil coachen gerne have lov til at kontakte min mor, fortæller den tidligere ansatte til DJØF-bladet.

Afslag på arbejdsskade

Da han fortalte chefen om de nærgående spørgsmål og sagde, at han ønskede at stoppe ved coachen, lød beskeden, at det ville betyde en fyreseddel.

Chefens udlægning af den samtale er dog ifølge sagsakterne, at han opfordrede den ansatte til at fortsætte ved coachen, men at han hverken har sagt eller antydet, at det ellers ville koste ham jobbet.

Forløbet endte med, at chefen forsøgte at få den ansatte til at skrive under på en degradering til et møde, hvor coachen også deltog. Det fik den ansatte til at bryde helt sammen. Han blev derefter sygemeldt, blandt andet med stikken i brystet, og vendte aldrig tilbage.

I dag kæmpet han med angst og eftervirkninger fra tiden på arbejdspladsen. DJØF har ført en arbejdsskadesag for ham, men i november 2018 fik han afslag.

Læs historien i dens fulde længde i DJØF-bladet.