Lech Walesa værdigede ikke Peter Ingemann et blik. Foto: TV2

Populær tv-vært afslører: Mit sværeste interview nogensinde

11. nov 2019
I dagens afsnit "Ingemann og Jerntæppets fald" møder Peter Ingemann blandt andet en humørsyg Lech Walesa.

Tv-manden Peter Ingemann var ikke overrasket over, at det var svært at interviewe Polens tidligere præsident Lech Walesa, men eks-præsidentens opførsel kom bag på ham.

LÆS OGSÅ: Ansatte fanget i dagpengefælde: Massivt pres på minister

- Men jeg var overrasket over, hvor uforskammet han var. Vi kom med fred, men i den første del af interviewet blev vi ikke behandlet pænt, fortæller Peter Ingemann til TV2.

Peter Ingemanns møde med Lech Walesa kan ses mandag aften på TV2, men forinden fortæller han, at han havde hørt at Lech Walesa var humørsyg og svær at interviewe.

Og da Peter Ingemann først stod ansigt til ansigt med eks-præsidenten, blev han ikke værdiget et blik.

- Han er en stor mand. Det ved han også godt selv, siger Peter Ingemann til TV 2.

76-årige Lech Wałęsa er tidligere polsk fagforeningsaktivist og politiker. Han er manden, som begyndte at nedbryde kommunismen indefra.

Han begyndte i 1978 sammen med andre aktivister at organisere arbejderne i frie, ikke-kommunistiske fagforeninger, og han grundlagde det første uafhængige fagforbund Solidarność (Solidaritet, red.) i sovjetblokken.

I 1983 blev han tildelt Nobels fredspris, og fra 1990 til 1995 var han Polens præsident.

I anledningen af 30-året for Berlin-murens fald har Peter Ingemann besøgt en række tidligere østbloklande og ser i en programrække på, hvordan det går med friheden efter Jerntæppets endeligt.

I aftenens afsnit af "Ingemann og Jerntæppets fald" møder Peter Ingemann ikke kun Lech Walesa, men også en legendariske tysker Mathias Rust, som i 1987 skabte overskrifter verden over, da han landede sit lille Cessna-fly på Den Røde Plads i Moskva.

LÆS OGSÅ: Jes Dorph afslører: Vil væk fra tv-studiet