Jeg er så ked af, at kreditorerne har penge til gode, siger Anh Lê i interview. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kendt restaurantkæde konkurs: "Jeg skammer mig"

22. nov 2019
Efter konkursen slås tv-kokken Anh Lê med restaurantkædens direktør om, hvem der har skylden.

Den anerkendte kok Anh Lê har den seneste måneds tid været i voldsom modvind efter restaurantkæden LêLê blev begæret konkurs.

LÆS OGSÅ: Dronningen chokerer: "Et forfærdeligt syn"

Der er siden kommet beskyldninger om ansatte, der arbejdede op mod 400 timer om måneden, og leverandører, der står tilbage med en bet på over 9,7 millioner kroner, mens ejerkredsen i månedsvis havde spist og drukket for tusindvis af kroner på restaurantkædens regning.

Nu siger Anh Lê i et interview med Politiken, at "det har været hårdt at blive hængt ud, som om vi er svindlere og har snydt. Det har vi virkelig ikke".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg er så ked af det, og jeg skammer mig. Jeg er så ked af, at kreditorerne har penge til gode. Men vi har ansat den forkerte, som vi havde tillid til, siger Anh Lê til Politiken.

Hun tilføjer, at hvis det kun havde været deres egen skyld, havde de ikke genåbnet restauranterne.

Dagen efter konkursen stiftede Anh Lê sammen med tøjmillionæren Per Ulrik Andersen (Samsøe og Samsøe, red.), et nyt firma. Per Ulrik Andersen købte for 5,5 millioner kroner brandet LêLê ud af konkursboet. Anh Lê har ifølge Politiken stillet sikkerhed i sit hjem på 2,85 millioner kroner.

Samtidig slås Lê-familien med selskabets direktør om, hvem der har skylden for, at der ikke var styr på økonomien.

Ifølge Politiken blev konkursen indgivet 14. oktober og gælden var på 12 millioner kroner. Anh Lê havde arbejdet i 17 år i selskabet, som hun ejede sammen med sine tre brødre og deres forældre.

LÆS OGSÅ: Dansk ægtepar vandt 315 millioner kroner: Mister formue