Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Christian Bitz. Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix

Tv-kendis dømt: Kopierede design

26. mar, 16:08
Christian Bitz der er sundhedsekspert blandt andet i Go'morgen Danmark er blevet døm i Sø og Handelsretten.

Sundhedseksperten, Christian Bitz, der blandt andet er kendt fra Go’morgen Danmark på TV 2, er blevet dømt i Sø- og Handelsretten for at have kopieret keramik fra keramikvirksomheden K.H. Würtz.

Det skriver Ekstra Bladet, der både har billeder af Christian Bitz stentøj og af K.H. Wurtz.

LÆS OGSÅ: Coronafrygt puster til angsten: Stort pres på telefonrådgivninger

Bitz lancerede i 2016 sit eget spisestel i stentøj sammen med grossisten F&H, men K.H. Würtz mente, at det var en kopi af deres stel. Og det har virksomheden altså nu fået medhold i.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Det er ikke rart at gå i uvished i så lang tid om, hvorvidt banditter og tyveknægte bare får frit spil til at gøre, hvad de vil. Det er en stressfuld tilstand at være i. Men nu har vi fået det afklaret. Og det er da en forløsning, at det ikke er mig, som er skør, siger Kasper Würtz til Ekstra Bladet oven på dommen.

Sø- og Handelsretten vil på et senere tidspunkt afgøre, hvor stor en erstatningen, der skal være.

LÆS OGSÅ: Kritik af minister: Forældre er ved at falde fra hinanden

Det kom frem i retten, at Christian Bitz tidligere har købt K.H. Wurtz stentøj, men han har forklaret, at det var for at give det i gave til sin kæreste.

Det kom også frem, at der havde været en mailkorrespondance mellem F&H og Christian Bitz producent, hvor der blev  sendt links og billeder af Würtz' keramik "for at opnå et bestemt udtryk i Bitz-stellet", fremgår det af dommen.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Christian Bitz og F&H A/S.