Viasat har blandt andet rettigheder til at sende fodboldkampe fra UEFA Champions League. (Arkivfoto) Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Tv-giganter går sammen i kæmpe aftale

1. maj 2020, 15:54
Viasat og Canal Digital har fået grønt lys af EU-kommissionen til at gennemføre en planlagt fusion.

To af de største spillere på det nordiske tv-marked i form af Viasat og Canal Digital har fået tilladelse at gennemføre en planlagt fusion, skriver selskabet bag Viasat 'Nordic Entertainment Group' ifølge Mediawatch i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Tidligere DR-vært afslører - Skal være far igen

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at der oprettes et nyt, selvstændigt selskab, som ejes ligeligt af Nent og Telenor, der henholdsvis ejer Viasat og Canal Digital. 

Det nye selskabs navn er endnu ikke kendt, men vil blive offentliggjort i den nærmeste fremtid. Den administrerende direktør for Canal Digital og Telenor Broadcasting Bjørn Ivar Moen skal stå i spidsen for det nye foretagende. Jonas Gustafsson bliver finans- og driftsdirektør, mens Mahmoud Mustapha bliver kommerciel direktør. 

Ifølge Mediawatch vil fusionen i 2020 og 2021 medføre ekstra omkostninger for omtrent 900 millioner svenske kroner. Men herefter er det parternes forventning, at det nye joint venture fra 2022 årligt vil spare dem omkring 650 millioner svenske kroner. 

LÆS OGSÅ: Sofie Linde i opsang - Nu bliver hun hyldet