Martin Braithwaite scorede det danske mål i 2. halvleg, hvor Yousees tv-app var oppe at køre igen. Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Yousee i sort igen: "Næsten værre end Dronningens nytårstale"

19. nov 2019, 08:47
Yousee bøvlede med både tv-app og informationer, da Danmark mandag aften spillede 1-1 mod Irland i EM-kvalifikationen.

Under mandag aftens fodboldlandskamp mellem Danmark og Irland brød Yousees tv-app ned og kundernes tv-skærme gik i sort.

LÆS OGSÅ: Debattør bekræfter: Jeg er kæreste med minister

Det fik folk op i røde felt, men det var ikke den eneste udfordring Yousee bøvlede med.

Yousees informationer nåede nemlig ifølge et screendump, som B.T. har modtaget tilsyneladende ikke ud til kunder til tiden.

Beskeden blev først modtaget 22.25, og det var ikke kun godt halvanden time efter nedbruddet, men også længe efter problemet med tv-appen var fikset, skriver B.T.

Den sene besked bekræfter flere Yousee-kunder på tv-distributørens Facebook-side.

"Jeres SMS-service er lige så elendig som resten af jeres produkter. Farvel til jer!!", skriver en kunde ifølge B.T.

I en mail til B.T. skriver TDC, som Yousee er en del af, at "Det er naturligvis beklageligt, at nogen har modtaget den (beskeden, red.) forsinket".

Ekspert: Næsten værre end nytårstalen

- Det er næsten værre end under Dronningens nytårstale, siger Claus Bülow Christensen, digital analytiker og tv-ekspert til B.T..

Han henviser dermed til, da Yousee gik i sort midt i dronning Margrethes nytårstale nytårsaften 2016. Det nedbrud gjorde seerne rasende. Og det samme gjorde de, da tv-appen gik ned under en landskamp mellem Danmark og Georgien.

- Det må jo ikke ske, når streamingteknologien er så modnet. Nu hvor alle andre tjenester kan klare det. Man hører jo aldrig om nedbrud hos Netflix, DR eller TV 2 Play. Der går tingene ikke ned. Det skal jo bare virke, og det burde ikke overraske nogen, at mange streamer en kamp som den i aften, slår Claus Bülow Christensen fast.

Yousee gik i sort, så man ikke kunne se kampen i appen, men appen var oppe at køre igen kort før pausen.

I første omgang lød det, at årsagen til nedbruddet var, at der var for mange, der ville på appen på samme tid, men over for Ritzau oplyste selskabet, at det var for tidligt at sige, hvad nedbruddet skyldes.

- Det kan også være så meget andet, lød det.

Mandag aften kunne Yousee ikke oplyse, hvor mange der var berørt af nedbruddet.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller gravid