Tæt på verden: Tusinder af flygtninge får ikke mad

9. jan 2013, 14:10
Ved siden af 60.000 døde og mange sårede har borgerkrigen i Syrien skabt et voksende flygtningeproblem, som omverdenen kæmper for at løse.

Borgerkrigen i Syrien er ved at få andre ofre end de kæmpende og civile i angrebne byer. En million flygtninge kan ikke få madhjælp, fordi FN er blokeret af konflikten fra at komme frem til de trængende.

Verdens fødevareorganisation, UNWFP, forsøger at hjælpe 2,5 million internt fordrevne i Syrien, men kan ikke nå dem alle, skriver Guardian. Borgerkrigen har nu varet i små to år og koster 60.000 mennesker livet.

Vanskeligt

Siden oktober har der været mange angreb på konvoyer med lastbiler, der bringer mad rundt i Syrien. Lastbilerne bliver typisk nappet, og de ansvarlige vil have løsepenge. Maden kan fremskaffes igen. Chaufførerne er ikke vilde med at køre disse ruter.

Der er også flygtningelejre for syrere i Tyrkiet og Jordan. Kampene fortsætter mange steder i landet. Præsident Bashar al-Assads tale om fred søndag vækker hverken interesse eller hyldest i vesten. Assads allierede i Iran har rost den.

Tæt på verden

Journalist, Dan Larsen, verdensnyt.dk, skriver nyheder om de fattige lande for Avisen.dk. Danida bidrager til projektet.