Kristian Thulesen Dahl er kommet i modvind, da kræfter i baglandet ønsker mere magt. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Uroen ulmer: DF-bagland gør oprør mod topstyring

1. apr, 11:15
Det er ingen dans på roser hos Dansk Folkeparti i disse dage. Baglandet ønsker mere indflydelse.

Uroen ulmer i Dansk Folkeparti.

Partiets østjyske bagland har ifølge Ekstra Bladet sendt et brev til samtlige lokalformænd i Dansk Folkeparti og dets delegerede til partiets årsmøde, der er planlagt til slutningen af september.

LÆS OGSÅ: Hummelgaard: Højere dagpenge er ikke svaret – lige nu

De fire lokalformænd i Østjyllands Storkreds giver i brevet udtryk for, at de ønsker at udvide partiets hovedbestyrelse med ti medlemmer fra baglandet, således at hovedbestyrelsen fremover består af 22 medlemmer i modsætning til de 12, den i dag består af.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vores ønske er, at DF-baglandet får indflydelse på partiets ledelse af den politiske linje, står der ifølge eb.dk i brevet. 

Argumentet er, at partiets styrke ligger i lokalforeningerne, og at de derfor bør få mere magt og indflydelse på ledelsen af partiet og dets politiske linje.

LÆS OGSÅ: Nye ledige risikerer at miste flere dages dagpenge

Det ønske er partiformand Kristian Thulesen Dahl dog ikke meget for at indfri - i første omgang. Det fremgår ifølge Ekstra Bladet, at formanden i et svar til baglandet er lodret imod forslaget om flere i hovedbestyrelsen - i hvert fald indtil efter kommunalvalget næste år. Han maner derimod til evaluering, dialog og kaffe.

Steen Thomsen, der er organisationskonsulent i Dansk Folkeparti og medlem af hovedbestyrelsen, er blevet forelagt kritikken, og han lægger sig op ad sin formands linje.

– Det er ikke unaturligt, at der er en proces omkring, hvordan vi gør tingene bedst muligt ift. baglandet og ledelsen. Der er allerede foretaget en række ting, som er blevet modtaget positivt. Det kan sagtens være, der er flere ting, vi skal forbedre, siger Steen Thomsen, der er organisationskonsulent i Dansk Folkeparti og medlem af hovedbestyrelsen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Om det er en udvidelse af hovedbestyrelsen, eller det er møder direkte mellem baglandet og ledelsen. Det skal vi diskutere. Der er ikke truffet nogen beslutninger. Og det kan sagtens være, det ender med, at hovedbestyrelsen bliver udvidet. Det kan ikke afvises.  

LÆS OGSÅ: Corona: Sverige forøger dagpenge til ledige

Uroen har fået snakken til at gå om, hvor sikkert Kristian Thulesen Dahl egentlig sidder i sin formandsstol. Ikke lige så sikkert som tidligere, vurderer kommentator Henrik Qvortrup.