Trussel bekymrer ikke soldaternes fagforening

20. okt 2008
Soldaternes fagforening ser relativt roligt på truslen fra Taleban mod de danske soldater.

 

Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, siger til Nyhedsbureauet Newspaq, at det ikke er overraskende, at de danske soldater betragtes som topmål for Taleban i Afghanistan.

"Det er ikke så overraskende, at vores modstandere i Afghanistan bruger forskellige lejligheder til at fremsætte trusler mod danske soldater, og om det her øger trusselsniveauet for de danske soldater, kan jeg ikke vurdere," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

En talsmand Taleban, Qari Yousuf Ahmadi, fortæller til Ekstra Bladet, at de danske soldater er det mest eftertragtede mål blandt de udenlandske styrker - årsagen er, at Jyllands-Posten og en række danske aviser har bragt karikaturtegninger af profeten Muhammed.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Vi gør vores bedste for at ramme danskerne så hårdt som muligt. Vi vil dræbe dem og tvinge dem til at trække sig ud af vores land. Vi fanger dem og får vores hævn før eller siden," siger Qari Yousuf Ahmadi.

De danske soldater i Afghanistan har dog ikke fundet anledning til at berette om en øget trussel, siger Flemming Vinther.

"Det er ikke noget, der er nået hjem til os. De danske soldater i Afghanistan er jo på tæerne døgnet rundt, uanset om der er en talebanleder, der udtaler sig i medierne eller ej. Så de er klar til hvad som helst, når som helst. Så jeg tror ikke, det ændrer voldsomt i deres operationsmønster," siger han.

/Newspaq/

faktaboks