Truslen om fyring får seniorer på kursus

23. apr 2012
Man kan godt få de seniorer til at tage uddannelse. Men det kræver man møder dem, der hvor de er.

Når medarbejdere bliver grå i toppen, så falder lysten til at tage kurser kraftigt.

Men det kan sagtens lade sig gøre at få seniorerne til at sætte sig på skolebænken. Det kræver at man møder dem hvor de er. Det fortæller Lene Rosfort, som er uddannelseskonsulent i 3F Kastrup, og har stor erfaring med at møde både yngre og ældre medlemmer.

”Det virker, at komme ud og møde dem ansigt til ansigt og fortælle dem, hvad de har ret til og hvad deres muligheder er,” siger hun.

Har givet den en skalle

Hendes erfaring er, at de ældre medarbejdere ikke kommer af sig selv. Men de dukker op på kurserne, når Lene Rosfort fortæller om den risiko som de løber, hvis de ikke løbende fylder benzin på hjernecellerne.

Det er nemlig ikke nødvendigvis lysten til at lære, der driver værket..

”For vores medlemmer handler det meget om at fastholde sit arbejde,” siger hun.

Leif Hansen forsker i seniorer og arbejdsmarked på RUC. Han understreger, at seniorerne får problemer, hvis de ikke får efteruddannelse.

”De har traditionelt stået tidligt op og give den en skalle. Det har virket for dem, men det er ikke nok længere,” siger han.

Det er særligt, hvis de bliver arbejdsløse, at de ældre er særligt udsatte.

”Når de mangler gode uddannelser og moderne kvalifikationer får de også sværere ved at finde arbejde,” siger Leif Hansen.

Vil holde på arbejdet

Krisen har også gjort sit til at skubbe bag på uddannelseslysten, mener 3F's kursusmor.

”Jeg tror, at krisen har gjort, at det er gået op for folk, at det ikke er nok at være dygtig og stabil arbejdskraft, som mange af seniorerne er,” siger Lene Rosfort.

Mange af dem, der tager mindst uddannelse har været i samme virksomhed i mange år. De risikerer at komme rigtigt galt af sted, hvis de bliver fyret.

”Arbejdsmarkedet har jo forandret sig, så det bliver rigtigt svært at komme tilbage,” siger Lene Rosfort.

Hun mener, at virksomhederne bærer en stor del af ansvaret for, at de ældre får mindre efteruddannelse end deres yngre kollegaer.

Traditionen er afgørende

”Noget af det, der har allerstørst betydning er, om der er tradition i virksomheden for at efteruddanne sig, så virksomhederne betyder rigtigt meget i det her,” siger hun.

Selvom der er arbejdspladser, hvor de ældre er godt med, så deler Lene Rosfort den generelle opfattelse af, at de ældre medarbejdere er sværere at få afsted på kursus.

”Det kræver, at fagforeningerne kommer ud og snakker med dem,” siger hun.

IT og engelsk

Når seniorerne kommer af sted, så er det blandt andet lovpligtige opdateringskurser, der trækker. Derudover er det IT og engelsk blandt de foretrukne emner.

Det skyldes, at computerne fylder mere og mere også på 3F arbejdspladser, og at samfundet stiller større krav. For eksempel får stadig flere deres lønsedler elektroniske.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge af efteruddannelse, så har Lene Rosfort et godt råd. Prøv at læse nogle jobopslag. Når du finder et job, der lyder godt, så se på, hvad de kræver af kvalifikationer.