Det sætter mig i stå, og man mister kræfterne. Det er så modbydeligt, siger Kim Madsen, om de trusler, han har modtaget. Foto: Anne Bæk / Scanpix

Truer med at lukke Jobcentrets Ofre: 'Du er færdig, Kim Madsen'

28. nov 2019, 10:37
Kim Madsen, formand for foreningen Jobcentrets Ofre, truer nu med at lukke foreningen efter trusler og chikane.

Jobcentrets Ofre har i mange år fungeret som samlingspunkt for borgere, der føler sig klemt i beskæftigelsessystemet.

Foreningen har markeret sig fysisk i form af protester og demonstrationer ved københavnske jobcentre, mens foreningens Facebook-gruppe i skrivende stund tæller 17.000 medlemmer, der debatterer og deler deres frustrationer over særligt sagsbehandlingen på landets jobcentre. 

LÆS OGSÅ: Nye tal: Hundredevis af borgere døde under og kort efter ressource­forløb

Men nu oplyser Kim Madsen, stifter og formand for Jobcentrets Ofre til A4 Nu, at han overvejer at opløse Jobcentrets Ofre, efter det, han beskriver, som længerevarende chikane og trusler fra tidligere medlemmer. 

- Jeg har været ved at gå psykisk ned, og nu er jeg nødt til at sige stop. Det sætter mig i stå, og man mister kræfterne. Det er så modbydeligt, siger Kim Madsen til A4 Nu. 

Trusler fra tidligere medlemmer

Ifølge Kim Madsen stammer truslerne fra tidligere medlemmer, der er blevet ekskluderet fra Jobcentrets Ofre.

Kim Madsen fortæller, at kontroversen mellem ham og de tidligere medlemmer opstod i forbindelse med, at han som formand involverede sig i politisk arbejde med partier som Enhedslisten og Alternativet, hvilket skabte utilfredshed blandt flere medlemmer. 

Nu har de tidligere medlemmer ifølge Kim Madsen bebudet, at de vil dukke op ved foreningens generalforsamling i december, og det får formanden til at frygte for konsekvenserne. 

- Jeg har fået beskeder med udtryk som 'Du er færdig, Kim Madsen', og nu bliver jeg simpelthen nødt til at trække en streg i sandet. Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal finde mig i trusler fra ballademagere, fortæller Kim Madsen. 

Screenshot fra Facebook med en af de trusler, som Kim Madsen har modtaget.

Kim Madsen understreger, at fremtiden for foreningen Jobcentrets Ofre i høj grad afhænger af, om han får fuld opbakning til at udelukke de medlemmer, han føler sig truet af, hvis de dukker op til foreningens generalforsamling. 

- Jeg tør ikke afholde den her generalforsamling, hvis jeg skal frygte for, at der kommer ballademagere udefra, som vil mig eller de andre medlemmer ondt. Så lukker vi ned, og politiet bliver tilkaldt, siger Kim Madsen.