Personerne på billedet har intet med historien at gøre. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix (modelfoto)

Truede kollega til at melde sig ind i 3F: "Du retter dig efter vores lov"

11. sep 2019
3F-formand tager afstand far at til bruge trusler. Episode i Københavns Lufthavn "lever ikke op til 3Fs værdier".

En medarbejder i Københavns Lufthavn er blevet truet til at melde sig ind i 3F, viser en lydoptagelse, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

LÆS OGSÅ: Stor fyringsrunde: Firma fyrer hver 10. medarbejder

Medarbejderen blev ansat i sommer som vikar i SAS Ground Handling, og ville være medlem af en anden fagforening end 3F.

I lydoptagelsen forsøger vikaren flere gange at forklare, at han selv vil bestemme, hvilken fagforening han vil være medlem af.

Men to af hans kolleger – hvoraf den ene ifølge Berlingske er næstformand for bagagemedarbejderne i SAS – går hårdt til ham, fordi de vil have ham ind i 3F, skriver Berlingske.

"Hvis du skal være herude, skal du selvfølgelig være medlem som alle andre", siger et medlem af 3F, som Berlingske kender navnet på.

Den slet skjulte trussel sker på trods af, at en dom ved Menneskerettighedsdomstolen i 2006 medførte, at medarbejdere frit kan vælge, hvor de vil være organiseret.

På lydoptagelsen hæver de to 3Fere flere gange hæver stemmen, mens vikaren henviser til foreningsfriheden, og blandt andet siger, at de må rette sig efter loven.

"Prøv at hør’ her. Du retter dig efter vores lov herude", lyder svaret fra den ene af de to 3Fere. Han tilføjer, at jungleloven lever i Københavns Lufthavn, og det betyder, at der kun er én fagforening, som man er medlem af.

LÆS OGSÅ: Direktør snød lejere for 1,2 millioner: ”Jeg er kommet videre”

Lovgivning skal respekteres

I en pressemeddelelse lægger formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, afstand til brugen af trusler.

"Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket. Det er ikke 3Fs måde at arbejde på. Jeg har noteret mig, at den pågældende, der er gået langt over stregen, efterfølgende har valgt at trække sig fra sine hverv i 3F, og at der er tale om en afsluttet personalesag", siger Henrik Bay-Clausen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at lovgivningen skal respekteres, og at episoden fra lufthavnen "ikke lever op til 3Fs værdier".

LÆS OGSÅ: Kæmpe brøler før DR-program: ”En tanketorsk”