I modsætning til de amerikanske banker fortsætter de danske med at betale udbytte eller foretage tilbagekøb af aktier. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Trods krise: Banker forgylder fortsat aktionærer

16. mar, 21:37
I USA har storbanker sat en stopper for tilbagekøb af aktier som følge af coronakrisen, men det er ikke tilfældet i Danmark.

Mens store amerikanske banker på grund af den nuværende coronakrise har valgt at indstille aktietilbagekøb, fortsætter de danske banker med at forgylde deres aktionærer ved at sende udbytte og aktietilbagekøb i deres retning, skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Danmark - 914 personer er bekræftet smittede med corona

Mediet har foretaget en rundringning til landets største banker, som ikke holder igen med at sende kapital ud af bankerne. 

- Der er ikke nogen ændringer i forhold til det, banken allerede har meldt ud i forbindelse med indkaldelsen til generalforsamlingen, siger Jacob Aarup-Andersen, midlertidig økonomidirektør i Danske Bank til Finans.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han slår ved samme lejlighed fast, at banken vil udlodde 7,3 mia. kr. til aktionærerne i form af udbytte. Det ligger nemlig i forlængelse af dens politik om at udbetale mellem 40 til 60 procent af årets overskud til aktionærerne. 

Det er dog ikke den eneste danske bank, som fortsætter at putte penge i aktionærernes lommer. Hos Sydbank skal der udbetales omtrent 341 millioner kroner i udbytte, mens banken vil foretage et tilbagekøb af aktier for 250 millioner kroner. Jyske Bank betaler ikke udbytter, men indtil videre har den stort set gennemført et tilbagekøb af aktier for en millard kroner. 

Samtidig har banken besluttet at udvide tilbagekøbet af aktier med yderligere 500 millioner kroner.     

LÆS OGSÅ: OK20 - Forligsmand giver parter indtil tirsdag