Social- og sundhedshjælper Trine Ørnskov fortalte om forringelser i ældreplejen, fordi hun følte, at det var hendes pligt at gøre opmærksom på konsekvenserne for de ældre. Foto: Jørgen True / Fagbladet FOA

Trine slog alarm over dårlige forhold for ældre: Så blev hun kaldt til samtale på chefens kontor

14. aug 2019
Social- og sundhedshjælper stod frem i medierne og fortalte om, at knappe ressourcer betød, at ældre sad for længe med våde bleer. Kort efter blev hun kaldt ned på ledelsens kontor.

Social- og sundhedshjælper i Københavns Kommune Trine Ørnskov stod under folketingsvalget frem i Ekstra Bladet, fordi hun ville gøre offentligheden opmærksom på konsekvenserne af de velfærdsforringelser, hun og kollegerne oplevede.

Efter artiklen blev bragt, fik Trine Ørnskov i første omgang positive bemærkninger fra pårørende og kollegaer, men nogle dage efter ringede hendes afdelingsleder og sagde, at Trine Ørnskov skulle stille på forstanderens kontor til en samtale om den bragte artikel.

Det skriver Fagbladet FOA.

Trine Ørnskov fortæller til fagbladet, at hun "gik lidt i chok" over mødeindkaldelsen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skal sige. Det der med at blive kaldt ned på et kontor til en samtale med afdelingslederen og forstanderen var ubehageligt. Der var ikke nogen på min side, siger Trine Ørnskov til Fagbladet FOA.

Forstanderen på plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem, Bjarne Webb, er uforstående over, at Trine Ørnskov oplevede samtalen som ubehagelig.

- Til enhver tid kunne hun have stoppet samtalen og sagt, ‘nu synes jeg, at det bliver for meget for mig eller et eller andet’. Det gjorde hun ikke,” siger Bjarne Webb til Fagbladet FOA.

Dagen efter samtalen havde Trine Ørnskov fri, og her indkaldte forstanderen til et møde med hele plejehjemmet, om de forhold hun beskriver i artiklen. Trine Ørnskov forstår ikke, hvorfor hun ikke var inviteret til mødet. Hun mente, at mødet handlede om hende.

Det afviser forstander Bjarne Webb dog. 

- Det møde handlede slet ikke om Trine. Og Trine havde jeg jo talt med. På den måde havde vi afklaret, hvad Trine mente om det her. Nu prøvede jeg at finde ud af, hvad de andre mente om det, siger Bjarne Webb.

Trine Ørnskov har efterfølgende sagt sit job op, fordi hun følte, at forholdet til ledelsen på Dronning Ingrids Hjem var blevet for betændt.