Trine knokler: Vil ikke være en bedrevidende klovn

25. aug 2014, 10:27
Trine RaskNielsen tumler hver dag med tonsvis af sengelinned og hospitalskitler, selv om hun er ansat som fysioterapeut. Hos Midtvask skal alle ansatte nemlig lægge en del af arbejdstiden i produktionen.

Trine Rask-Nielsen fik en alternativ start på karrieren som fysioterapeut.

I de første tre uger hos vaskeriet Midtvask knoklede hun fuld tid med at betjene kæmpe industrivaskemaskiner og håndtere tonstunge bunker af vasketøj.

"Jeg var fuldstændig smadret, når jeg kom hjem," siger den 26-årige midtjyde.

Udover tre ugers oplæring i det hårde manuelle arbejde stod der sort på hvidt i jobbeskrivelsen, at den nye fysioterapeut skulle bruge én dag om ugen i produktionen.

"Det skulle jeg lige bide i mig til at starte med. Det var jo ikke lige det, jeg havde forestillet mig som nyuddannet," siger Trine Rask-Nielsen.

Chefen skal også knokle ved maskinerne

Som Avisen.dk skriver i dag, har Midtvask truffet den opsigtsvækkende beslutning, at alle ansatte skal bruge mellem 10 og 20 procent af arbejdstiden i produktionen - uanset titel og lønsedlens størrelse.

Læs også: Ny trend? Nu skal chefen knokle som alle andre

Trine Rask-Nielsen har valgt at bruge to timer hver dag i produktionen. Og efter snart et år på vaskeriet i Aarhus er hendes skepsis gjort til skamme.

"Jeg er faktisk blevet rigtig glad for det. For det første er det helt vildt hyggeligt, for det andet giver det mig en førstehåndserfaring med rutiner og arbejdsstillinger, som gør det meget nemmere for mig at hjælpe medarbejderne med at undgå nedslidning og skader," siger hun.

Elastiktræning - hvorfor det?

Som fysioterapeut består hendes arbejde i at hjælpe de 160 ansatte med at undgå skader og permanent nedslidning af det fysisk hårde arbejde på vaskeriet.

Det er ikke alle ansatte, som fra starten forstod, hvorfor virksomheden havde ansat en person til at rådgive dem om ergonomisk korrekte arbejdsstillinger og elastiktræning.

Men det hjælper at stå skulder ved skulder et par timer hver dag.

"Det giver en form for tillid, så jeg ikke bare virker som en bedrevidende klovn," siger Trine Rask-Nielsen.