Uden pædagogen har Paloma svært ved at falde ind i leg med sine jævnaldrende. Foto: Jumpstory (modelfoto)

Treårig blind pige frataget støttepædagog: "Hjerteskærende"

17. jan 2020, 10:40
Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune kan ikke garantere, at treårige Paloma får sin støttepædagog i børnehaven tilbage.

Treårige Paloma er født blind, og indtil årsskiftet fik hun i børnehaven støtte af en pædagog, der tog hånd om de særlige behov og hjalp hende med at finde rundt, socialisere med jævnaldrende og lære blindeskriftsystemet punktskrift.

LÆS OGSÅ: Forsker: Mændene står i kø for at få sundhedstjek

Men nu er pædagogen blevet fjernet af Københavns Kommune, fortæller Palomas far Daniel Toghill til TV 2. Der var ikke penge til det, siger han og bruger ord som "hjerteskærende" og "total uacceptabelt".

For Paloma betyder det, at hun har svært ved at lege med sine jævnaldrende og kæmper med basale ting som at finde ud på toilettet.

- Det er mega hårdt, når vi ved, at der ikke er nogen hænder til at tage sig af hende, siger Daniel Toghill og fortæller, at der er to pædagoger til at tage sig af stuens 26 børn.

Efter forældrene delte Palomas historie på Facebook, er der sket noget. Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune siger til TV 2, at man er opmærksom på sagen, som kommune beskriver som "en fejl".

LÆS OGSÅ: Morten Messerschmidts søster dræbt: Nu fortæller han om tabet

Her er Lea og Paloma. Paloma er blindfødt og lige blevet 3 år. Lea er eller rettere VAR Palomas støttepædagog i...

Slået op af Rikke Marie HubertMandag den 13. januar 2020

Ingen garanti

Ifølge forvaltningen er støtten til Paloma forsvundet på grund af en ændring i procedurerne. Det betyder, at børnehaven skal søge om støtten, men det er ikke sket.

- Det er dybt beklageligt, at forældrene oplever, at støtten forsvinder fra den ene dag til den anden. Der er simpelhen ikke blevet søgt om støtte fra institutionen. Det er i sidste ende forvaltningens ansvar, og vi kan kun beklage sagen, skriver faglig direktør for Børne- og Ungeforvaltningen, Camilla Niebuhr, i en mail til TV 2.

Camilla Niebuhr oplyser til tv-stationen, at en ansøgning vil blive hastebehandlet, men at der ikke kan gives en garanti for udfaldet.

TV 2 skriver, at lederen af den børnehave, hvor Paloma går, ikke har ønsket at stille op til interview.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand forærer sin herregård væk