Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To regioner topper særlig corona-liste

13. jul 2020, 17:53
Langt de fleste anmeldte coronarelaterede arbejdsskader kommer fra Region Hovedstaden og Region Midtjylland, viser ny opgørelse.

Region Hovedstaden og Region Midtjylland tegner sig for hele 74 procent af de anmeldte og registrerede corona-arbejdsskader.

Nye tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) viser, at der i Region Hovedstaden er oprettet 287 coronarelaterede arbejdsskader. I Region Midtjylland 282. AES har den 13. juli registreret i alt 772 anmeldte skadesager.

I Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Nordjylland er der oprettet hhv. 96, 75 og 31 sager.

Ud af de 772 sager har AES afgjort 58 af dem. 27 er blevet anerkendt, mens de resterende 31 er blevet afvist.

AES har godkendt alle sager, hvor skadelidte har fået konstateret covid-19. Det drejer sig om 26 sager.

12 af de afviste sager handler om psykiske lidelser relateret til coronaepidemien, mens 15 sager er blevet afvist, fordi skadelidte ikke har opgivet de nødvendige oplysninger til AES.

De fleste anmeldelser kommer fortsat fra landets hospitaler og plejehjem. 333 sager omhandler ansatte på sygehusene, mens 107 af sagerne kommer fra plejehjemsansatte.

Knap otte ud af 10 af de tilskadekomne er kvinder.  

Anmeldelserne handler om alt lige fra infektionssygdomme til hudsygdomme efter brug af værnemidler og mundbind.

Tallene fra AES dækker over de arbejdsskader, som er blevet anmeldt til AES.

En arbejdsskadesag tæller først med i statistikken, når den er blevet oprettet af en sagsbehandler i AES’ sagsbehandlingssystem. Derfor forventes der en mindre forsinkelse mellem anmeldelsen og oprettelsen.