Flere ambulancer blev kaldt til havnen i Aarhus tirsdag aften i forbindelse med en ulykke. Foto: TV2 Østjylland/

Drama i jysk by - tre personer falder i vandet

10. dec 2019
Østjyllands Politi og Brandvæsen har tirsdag aften været massivt til stede på Aarhus Havn, hvor tre personer er blevet reddet op af det kolde vand.

Af endnu ukendte årsager faldt tre personer tirsdag aften i vandet fra en gangbro til en turbåd i Aarhus Havn ved Toldboden.

De er heldigvis reddet op af det kolde vand af besætningen på båden, og er sluppet uden skader.

- Sagen undersøges nu nærmere af havarikommissionen. Vi kan formentlig melde mere ud i morgen, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen, til TV2 Østjylland.

Turbåden, som i denne måned er blevet døbt Juldamperen, er charteret af Aarhus Sail Event, som hver dag frem til den 23. december arrangerer havnerundfarter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

I aften måtte afgangen kl. 19 aflyses.

- Jeg har endnu ikke overblikket over, hvad der med sikkerhed er sket. I morgen kommer der teknikere, som skal gennemgå båden, og før de har været her, vil jeg ikke gisne om, hvad der er gået galt, siger en chokeret medejer af Aarhus Sail Event, Lars Hede, til TV2 Østjylland.

Det var besætningen på båden, der reddede de tre personer op af vandet, og herfra sendes varme tanker til dem.

Om båden sejler igen onsdag, vides endnu ikke.

- Det tager vi stilling til i morgen, når teknikerne (fra havarikommissionen, red.) har været her, lyder det fra Lars Hede.

Havnerundfarterne er sat i søen som et forsøg på at lave en ny juletradition i Aarhus. Det kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle i sidste uge i forbindelse med en af de første ture.

Niels Ravn og Lars Hede står bag den nye tradition. Inden de kastede sig ud i det, fik de at vide af Visit Aarhus, at det godt kan være lidt svært at starte en ny juletradition.

- Vi vil gerne skabe en tradition med den her. Vi håber, vi kan give folk en ny og anderledes oplevelse i julen, så vi satser på at kunne gøre det til en tradition, for vi vil gøre det igen til næste år og årene frem, sagde Niels Ravn, medejer af Aarhus Sail Event, til TV2 Østjylland.

Om planerne nu lider et stort knæk, vil havarikommissionens undersøgelser onsdag formentlig afgøre.