2020100917524989_1000
Lørdag blev der kastet to håndgranater ind i et hus, hvor en 46-årige mand, der for nylig har vidnet mod et medlem af Bandidos i en sag om økseoverfald, lå og sov. Fredag er tre mænd ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet for drabsforsøg i sagen. (Arkivfoto). Foto: Unger Anthon/Free

Tre mænd fængslet for drabsforsøg med håndgranater

9. okt 2020, 19:30
Politiet fandt flugtbil gemt i garage, da det torsdag ransagede hos en 38-årig anholdt mand i Jyderup.

Politiet har anholdt tre mænd for drabsforsøg, efter at der lørdag blev kastet to håndgranater mod et hus i Mullerup på Vestsjælland.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

To mænd på henholdsvis 37 og 38 år blev begge anholdt torsdag, og fredag blev en 31-årig mand anholdt.

Fredag eftermiddag er alle tre i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet på Twitter.

Ifølge Ekstra Bladet nægter alle tre mænd sig skyldige.

Den 31-årige og den 37-årige er sigtet for at have kastet de to håndgranater ind i huset. Den 38-årige sigtes for medvirken til drabsforsøg ved at stille en sølvgrå Peugeot til rådighed for de to andre.

Det var netop den sølvgrå Peugeot 406, der ledte politiet på sporet af gruppen. Allerede i weekenden efterlyste politiet en sådan bil, som var set køre fra stedet efter eksplosionerne.

Bilen blev fundet i en garage, da betjente torsdag ransagede den 38-åriges bopæl i Jyderup. På adressen fandt politiet også to skarpladte våben med ammunition.

En 46-årig mand, der bor i huset i Mullerup, blev lettere såret ved angrebet og var altså offer.

Men søndag blev han selv varetægtsfængslet. Det skete ved et grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Årsagen er, at betjente i huset fandt to ladte skydevåben.

For nylig har manden vidnet mod et medlem af rockergruppen Bandidos i en sag om farligt angreb med en økse. Den forbrydelse skete også på Vestsjælland, nemlig ved Gørlev.

- I denne spektakulære sag om drabsforsøg ved brug af håndgranater har politiet nu fået indkredset en persongruppe, som er interessant i denne sammenhæng.

- Yderligere anholdelser kan forventes ud fra den efterforskning, der allerede er baggrund for mistanken mod de nu allerede anholdte, udtaler vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard i politiets pressemeddelelse.

/ritzau/