20080630-194747-6-1920x1242we
Tre børn er blevet fløjet til Rigshospitalet efter ulykke ved stranden i Hornbæk (Arkivfoto). Foto: Lea Meilandt Mathiesen/Ritzau Scanpix

Tre børn fløjet til Rigshospitalet efter badeulykke

28. jul 2020, 17:08
Tre børn blev grebet af strømmen ved Hornbæk i Nordsjælland. En kom selv i land, mens livredder fik to i land.

Tre brødre på 6, 8 og 11 år blev tirsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet, efter at de blev grebet af strømmen ved stranden i Hornbæk.

- Børnene bliver grebet af strømmen og ført til havs i retning mod Sverige, fortalte Camilla Preigel, vagtchef ved Nordsjællands Politi, umiddelbart efter ulykken.

Det er uvist, om drengene er kommet alvorligt til skade.

- Det seneste, vi har hørt fra Rigshospitalet tirsdag aften, er, at alle tre er i live, men deres tilstand kender jeg ikke, siger vagtchef Christian Kobbernagel fra Nordsjællands Politi kort efter midnat til onsdag.

Vagtchefen forklarer, at hændelsen ikke er en sag for politiet, og derfor ved han ikke, om de tre drenge var ledsaget af deres forældre eller andre voksne. Politiet kan heller ikke oplyse, hvor de kommer fra.

Flere personer slog alarm, da drengene kom i nød, herunder en livredder på stranden.

Det lykkedes den ene dreng selv at komme i land, mens en livredder fik bragt de to andre ind.

- Der bliver ydet førstehjælp til alle tre på havnen i Hornbæk og hjerte-lunge-redning til det ene, oplyste vagtchef Camilla Preigel tirsdag aften.

Både en lægehelikopter og en af Forsvarets redningshelikoptere blev tilkaldt.

- Vi får en alarm om en mulig drukneulykke ved Hornbæk og sender en redningshelikopter afsted, siger vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Steffen Lunn.

- Da vi når frem, er tre personer reddet i land, og vi flyver dem til Rigshospitalet, fortsætter han.

Til TV2 Lorry fortæller cheflivredder John Mogensen fra Livreddertjenesten i Nordsjælland, at de tre brødre blev fanget af et såkaldt hestehul - også kendt som et revlehul.

- Det er de her forbandede hestehuller, der er ved molen ved Hornbæk Havn. Det ser ikke farligt ud, men det går så uendeligt hurtigt, når man bliver taget af strømmen. Det er som om, du træder ud i en flod, du ikke kan se.

- Der er den samme risiko ved alle andre moler eller ved bølgebrydere og høfder ved strande. Som udgangspunkt skal man være varsom med at bade ved stensætninger, siger John Mogensen til TV2 Lorry.

/ritzau/