De kommende uger vil tusindvis af danskere slukke pc'en, lægge værktøjet fra sig, pakke kufferten og drage afsted på ferie. 

LÆS OGSÅ: Tjek dit postnummer: Så meget stiger husene i værdi

I Københavns Lufthavn er forventningen, at flere end 100.000 rejsende vil passere sikkerhedstjekket og sætte sig op i et fly  mod en varmere eller køligere destination.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Sidste år blev rekorden slået den 25. juni, hvor 109.399 rejsende var igennem lufthavnen. I år forventer lufthavnen endnu engang at bryde rekorden den 16. juli med 111.500 passagerer.

I lufthavnen forbereder man sig især på fem dage, der forventes at blive dem, hvor man kan se frem til mange utålmodige rejsende og lange køer:

Fredag 28. juni: 108.300

Mandag 15. juli: 110.100

Mandag 22. juli: 110.300

Tirsdag 9. juli: 110.500

Tirsdag 16. juli: 111.500

I alt forbereder medarbejderne sig på at ekspedere omkring ni millioner passager videre i de tre sommermåneder. 

Driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristian Durhuus, anbefaler feriefolket at forberede sig, så turen gennem sikkerhedstjekket går lettere:

- Det er det vigtigt at have det gode humør og lidt tålmodighed med på rejsen og have forberedt så godt som muligt hjemmefra og pakket håndbagagen rigtigt, så det er nemt at komme igennem sikkerhedstjekket, siger Kristian Durhuus.

Han tilføjer, at der er særlige spor til familier med børn under 12 år ved sikkerhedstjekket, hvor man gå i sit eget tempo, så ens børn ikke bliver utrygge og stressede af andre rejsende.

Gode råd til rejsen

Tjek dit pas ikke er udløbet.

Har du børn under 12 år, så kan du bruge børnefamilie-sporene i Sikkerhedskontrollen.

Tjek håndbagagen for lommeknive, sakse og andre skarpe genstande og husk at pakke dine væsker i en gennemsigtig, genlukkelig pose. Væsker over 100 ml. må ikke medbringes i håndbagagen. Pak væsker og elektronik øverst i håndbagagen, så du nemt kan tage det ud og lægge det i bakker.

Check in hjemmefra, hvis det er muligt - så sparer du tiden i lufthavnen.

Følg dit fly på Cph.dk eller på app'en CPH Airport - så får du altid opdateringer om ændringer på din rejse, og hvilken gate du skal til.

Skal du rejse uden for Schengen-området, skal du igennem paskontrollen. Det er derfor en god idé at holde øje med ventetiden i paskontrollen. Det kan du gøre, når du følger dit fly på cph.dk eller på app'en CPH Airport.

Kilde: Københavns Lufthavn