Transseksuel mand venter sit andet barn

14. nov 2008
Thomas Beatie, den transseksuelle mand, der fødte en datter tidligere på året, er gravid igen.

Ifølge ABC News er han i første trimester af graviditeten og alt går som det skal.

"Jeg har det godt. Jeg har fået testet mit hormonniveau, og alt er som det skal være," siger Thomas Beatie, der er sat til at føde ca. 12. juni.

Thomas Beatie blev født som kvinden Tracy Lagondino.

For 10 år siden valgte han dog at få fjernet sine bryster ved en operation og fik ændret status fra kvinde til mand.

Han beholdt sine kvindelige kønsorganer og tog forrige år beslutningen om at lade sig inseminere, da han hans kone Nancy Beatie ikke kunne blive gravid.

Efter lille Susans fødsel i juni genoptog Thomas Beatie ikke sin behandling med mandlige kønshormoner og kunne derfor blive gravid igen.

Efter den første fødsel, der gjorde Thomas Beatie verdensberømt, har han været jaget vildt. Både af pressen, men også af personer, der ønsker at fordømme den usædvanlige graviditet.

Ægteparret modtager jævnligt dødstrusler og hadefulde breve. Af den årsag er de sjældent ude i offentligheden og har fået monteret overvågningskameraer omkring deres hjem.

På trods af frygten for sin families sikkerhed siger Thomas Beatie, at han ikke vil lade den styre familielivet, og at han føler, det er en traditionel familie.

"Vi er en mand, en kvinde og et barn. Det er ironisk, at vi er så anderledes, men alligevel er vi bare en familie, ligesom alle andre," siger han.

Han erkender, at mange mennesker svært ved at finde ud af, hvordan de skal forholde sig til hans graviditet.

"Folk er ikke vant til at se billedet af en gravid mand. Og det får mange til virkelig at tænke, fordi jeg brugte mine kvindelige forplantningsorganer til at blive far."

-Newspaq

faktaboks